Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Copiii din clasele step-by-step nu beneficiaza de facilitățile de călătorie cu trenul. Vezi ce situație vrea să repare un deputat bistrițean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți a anunțat într-o conferință de presă că va depune o modificare legislativă pentru a corecta o nedreptate făcută copiilor din clasele step-by step și părinților acestora.

Este vorba de facilitățile pentru călătoria cu trenul, pentru care acești copii nu beneficiază de subvenționarea jumătății de bilet dintr-un motiv stupid: nu au carnet de elev, pentru că acestea nu există ca instrumente ale evaluării în sistemul step-by step ”Am demarat o reparaţie morală şi financiară la adresa părinţilor şi a elevilor care sunt în sistemul de învăţământ preuniversitar în regim alternativ, adică părinţii care cu copii în sistemul Step by Step şi doresc să se ducă cu copiii lor la mare, în vacanţă, şi vor să-şi cumpere un bilet de tren (…) Aceşti părinţi n-au putut să-şi achiziționeze un bilet la jumătate de preţ, aşa cum este firesc, deoarece copiii care sunt în sistemul Step by Step nu au acest carnet de note vizat, astfel că ei nu au acces la o reducere a biletului de călătorie, aşa cum alţi copii beneficiază. Acest lucru este o discriminare. Am început deja demersurile, am verificat legea şi este nevoie doar de o modificare care este simplă şi sper să am susţinerea colegilor”, a declarat deputatul USR, Cristina Iurişniţi.

Cristina Iurișniți a aflat pur întâmplător despre această situație, după ce a ascultat o conversație în gară, în timp ce aștepta la casa de bilete. După ce a discutat cu părinții unui copil care urmează scoala in sistem step by step și care nu au primit bilet la jumătate de preț , deputatul a extins verificările și a ajuns la concluzia ca o simpla modificare a legii care sa adauge la carnetul de elev sintagma ” sau o adeverința vizata de scoala” rezolva lucrurile. ”Copiii noştri au dreptul să fie trataţi egal şi mi s-a părut normal să reacţionez”, a concluzionat deputatul Iurişniţi.

Share.

About Author

Lasă un comentariu