Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sever Moldovan defineşte artistic Bistriţa prin linie şi culoare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iubitorii de artă şi istorie sunt invitaţi joi, 20 iunie 2019, de la ora 17, la vernisajul expoziţiei „Burgul privit prin linie şi culoare”, unde vor putea  admira trecutul şi prezentul Bistriţei în viziunea artistului Sever Moldovan, în peste cincizeci de  lucrări, desene şi pasteluri.

Evenimentul va fi găzduit de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, din Bistrița, Strada General Grigore Bălan, nr. 19 şi va fi prezentat de istoricul de artă Vasile Duda. Curatorul expoziţiei este Alexandru Gavrilaş, directorul muzeului.

Născut în Telciu, Sever Moldovan este absolventul  Liceului de Arte plastice – Romul Ladea din Cluj-Napoca, promoția1977. A urmat  Facultatea de Construcții Cluj-Napoca în 1983, dar și cursurile Academiei de Arte Vizuale și Design Cluj-Napoca. Și-a completat studiile cu cursuri postuniversitare în specializarea Reabilitarea Monumentelor Istorice la Universitatea Babeș-Bolyai.

Pasiunea dublată de exercițiul continuu în domeniul artelor frumoase îmbinate cu profesia de zi cu zi în domeniul tehnico–ingineresc îi oferă lui Sever Moldovan posibilități multiple de exprimare în artele plastice vizuale, fapt dovedit prin multiplele prezente artistice pe simezele galeriilor de artă.
Are un bogat palmares artistic: expoziții personale în Bistrița, Cluj Napoca, Iași și Satu Mare, dar și participări la expoziții de grup, simpozioane și bienale de artă plastică în Bistrita, București, Iași, Alba Iulia, Satu Mare, Hunedoara, Târgoviște, Petroșani, Târgu Jiu, Besançon și Ornans-Franța, etc. A participat la tabere de creație la Colibița-Bistrița, Cincis-Hunedoara, Abrud-Alba, Ornans- Franța, etc. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania – Filiala Interjudețeana Cluj/Bistrița, din 2015.
A fost nominalizat și a primit premii sau distincții la concursuri sau bienale de artă în România. În anul 2016, devine laureat al Premiului municipiului Bistrița – secțiunea cultură.

Share.

About Author

Lasă un comentariu