Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tertipuri de comunicatori: senatorul Simionca ar fi fost în sală la legea pensiilor, dar s-a abținut. Tabelul de vot îi contrazice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ALDE Bistrița-Năsăud pretinde că senatorul său, Ioan Simionca  ar fi fost de fapt în sală ieri la votul pentru legea pensiilor,  însă că s-ar fi abținut la vot.   Îi contrazice însă chiar tabelul de vot de pe site-ul Senatului României, de la proiectului în cauză și  unde numele senatorul de Bistrița-Năsăud nici măcar nu apare, semn nu că s-a abținut, ci că n-a votat sau n-a fost în sală. Niciun senator ALDE nu s-a abținut  (din cei 22 care au optat pentru această variantă a vot) și nici nu a votat împotrivă, iar cei 5 prezenți au votat favorabil.

ALDE Bistrița-Năsăud a transmis presei un comunicat în care se luptă să desființeze ” informația falsă că domnul senator  ALDE Ioan Simionca nu a participat la ședința Senatului, care a avut pe ordinea de zi aprobarea Legii pensiilor”. Aldiștii susțin și că senatorul ar fi participat la ședință, a avut chiar și un amendament de creștere a punctului de pensie, ” la 1500 lei față de 1275 lei cât prevedea Proiectul de lege” dar s-a supărat” deoarece ceilalți senatori s-au opus propunerii domnului Ioan Simionca”  așa că ”acesta s-a abținut de la votul final, vot ce echivalează cu un vot împotrivă” susține un comunicat de presă al ALDE, preluat de ziarul Răsunetul.

Mai mult,  comunicatul se lansează și în speculații, că opoziția ar fi lansat o așa zisă ”dezinformare”, în condițiile în care lista de vot de la legea cu pricina este publică și așa cum a scris și joi Bistrița Express nu-l menționează pe senatorul Simionca drept prezent în sala de vot. Aici putați consulta lista de vot de joi, de la legea pensiilor. După cum puteți remarca Ioan Simionca (ALDE) nu este consemnat cu abținere la vot: https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=388f20ee-23c6-4bbf-8213-c6357076c835

În schimb celălalt senator de Bistrița-Năsăud, ministrul Ioan Deneș apare pe tabel, cu vot favorabil.

Noua lege a pensiilor, redactată sub ministeriatul Olguței Vasilescu nu a trecut ieri de votul Senatului pentru că, fiind lege organică, ar fi avut nevoie de 69 de voturi ca sa fie declarată admisă, însă a întrunit doar 66 de voturi pentru. Senatorii PNL; USR și PMP s-au abținut de la vot. Legea va ajunge însă la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Share.

About Author

Lasă un comentariu