Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bursa zvonurilor la PSD: ce funcție ar putea primi Daniel Suciu în partid în schimbul renunțării la portofoliul de la Dezvoltare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Daniel Suciu, deputatul de Bistrița-Năsăud propulsat vicepremier și ministrul al Dezvoltării de Liviu Dragnea, după ce a fost liderul de grup parlamentar al deputaților PSD este vehiculat în diferite scenarii media drept posibil viitor președinte executiv al PSD, după alegerile la care Viorica Dăncilă candidează pentru prima poziție din partid.

Pe aceeași funcție de președinte executiv candidează grei ai partidului între care Marian Oprișan, cel care a devenit recent mâna dreaptă a Vioricăi Dăncilă în PSD, dar și Ecaterina Andronescu sau Titus Corlățean, susține Hotnews.

Potrivit sursei citate Daniel Suciu ar putea fi vizat și de o viitoare remaniere post congresul din 29 mai al Partidului Social Democrat și că funcția acestuia de ministru al Dezvoltării este râvnită de mai mulți printre care și de puternicului Marian Oprișan de la Vrancea, pentru unul din protejații săi. Aceeași sursă vorbește despre un eventual troc în care lui Daniel Suciu să i se propună renunțarea la funcția guvernamentală contra funcția din partid.  Aceasta în condițiile în care lui Marian Oprișan i s-ar fi sugerat din partid să nu ocupe funcția de președinte executiv in partid din cauza problemelor de imagine pe care le are .

Este însă greu de crezut varianta trocului, în condițiile  care Suciu poate fi foarte bine remaniat și fără compensații, dacă nu are în spate organizații puternice care să-l susțină. Totul depinde-susțin surse din PSD -de ce se va întâmpla la negocierile din întâlnirile cu liderii partidului convocate de Dăncilă în acest weekend pe litoral.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Acest Daniel Suciu, in primul mandat de parlamentar a fost purtător de cuvânt (si de geantă) a lui Valeriu Zgonea- cel care se autointitulase „colegul lui Mihai Viteazul”. In cel de-al doilea mandat de deputat a devenit purtător de geantă a lui Liviu Dragnea. Si pentru că a fost ca un câine credincios stăpânului, a fost recompensat cu numirea in functia de ministru al dezvoltării regionale- o palarie prea mare pentru el. In rest, nu s-a remarcat prin nimic. In schimb, a rămas de pomina cu o interventie in parlament in care se adresa opozitiei spunând: „În politică, doar boii sunt consecvenţi. Nu mai fiţi consecvenţi!”
    E clar că PSD-ul are nevoie de o reformare profundă, după ce Dragnea l-a adus pe marginea prăpastiei. Numai că această reformă nu se poate face cu oameni mediocri precum Dăncilă, Suciu sau altii ca ei.

Lasă un comentariu