Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți explică de ce s-a abținut USR la votul legii pensiilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți explică, într-o postare pe facebook care este motivul pentru care parlamentarii partidului său s-au abținut la votul de astăzi pe noua lege a pensiilor.

În esență, dincolo de explicațiile economice, Cristină Iurișniți rezumă la două motive importante votul alb: legea nu se atinge de pensiile speciale, iar creșterea pensiilor, nesustenabilă în calculele puse pe masă de guvernanți e în realitate o măsură populistă: ” De ce s-a abținut USR: 1. pentru că PSD-ALDE nu se ating de pensiile speciale pe care USR încă din 2016 le vrea abrogate și 
2. PUTEREA vrea creșterea pensiilor pentru capital politic; desi au crescut cu 10% în 2018, cu 15% din toamna lui 2019. De asemenea cu 3 luni înainte de parlamentarele din 2020 PSD-Alde dorește să crească pensiile cu 40% deși deficitul fondului de pensii a fost de 1 miliard de euro în 2018.”

Deputatul USR mai spune și că ”partidul său  susține creșterea pensiilor în contextul unei responsabilități fiscal-bugetară, nu pe repede înainte și nu în scopul consolidării unor voturi politice a pensionarilor înainte de alegeri.”

La votul de astăzi pe legea pensiilor s-au abținut 70 de deputați, de la USR, PNL și unul de la PMP. Doi de la PMP nu au votat și pentru au votat cei din PSD, ALDE, Pro România, minorități , UDMR și 4 de la PMP, în total 197 de voturi pentru.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu