Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca: pensiile speciale inventate pentru reglarea jocurilor de putere din PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Recompensarea aleșilor locali cu pensii speciale  printr-un cod administrativ  impus ieri prin OUG nu este altceva decât un instrument de reglare a jocurilor interne din PSD . Este părerea deputatului PM,  Ionuț Simionca, rostită în plenul Camerei Deputaților.

Simionca a acuzat-o pe Viorica Dăncilă pentru promovarea intereselor de partid prin instrumente guvernamentale, aceasta însemnând inclusiv crearea unei noi clase de privilegiați bugetari:  „Premierul Viorica Dăncilă se ocupă doar de prostii, în loc să se ocupe de problemele românilor. Pentru a-și salva postul de premier și pentru a avea susținere la Congresul PSD, aceasta a promovat o lege prin care instituie o nouă categorie de bugetari privilegiați”.

Despre efectele Codului Administrativ Simionca spune : „Acest cod introduce pensiile speciale pentru primari și președinți de consiliu județean. În timp ce noi, PMP, am depus o lege în Parlament pentru desființarea pensiilor speciale, lege pentru care am obținut semnături de la peste o jumătate de milion de români, PSD, înfrânt la alegerile din 26 mai, găsește în continuare forța de a-i sfida pe cetățenii de bun simț, considerând că aceștia nu sunt suficient de speciali pentru a avea o bătrânețe decentă”.

În opinia acestuia, „este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când şmecherii ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună (de 50 de ori mai mult). Așa cum am mai afirmat, pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară”.

Atac la Suciu

Simionca îi reproșează vicepremierului Daniel Suciu, despre care spune că este un susținător al premierului Viorica Dăncilă și care a putut fi văzut prezentând cu insistență acest proiect, că a uitat de prioritățile bistrițenilor. „Domnule Suciu, nu ați reușit să rezolvați nicio problemă de dezvoltare regională în zona Bistriței. În campania electorală ați promis că vă veți ocupa de problemele Bistriței. La șoseaua de centură nu există niciun progres: În ceea ce privește Autostrada Nordului, văd că PSD ține proiectul în Parlament la sertar și nu vrea să-l pună pe ordinea de zi. În schimb, aruncați banii românilor pe apa sâmbetei pentru a câștiga voturi și funcții…În loc să direcționați acești bani, în guvernul din care faceți parte, către obiective de investiții majore vitale pentru această țară, veți rămâne în istorie ca inventatori a unei noi categorii de privilegiați, plătiți greu din buzunarele românilor. De mine nu scăpați! Vă asigur că o să lupt până Autostrada Nordului, cu centura Bistriței integrată, vor fi duse la bun sfârșit!”, a mai spus președintele PMP Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Acest Daniel Suciu, un ministru mic si la propriu si la figurat, recunoaste că „CCR nu a respins prevederile Codului Administrativ, ci modalitatea tehnică de elaborare”.
    După cum se stie, in noiembrie 2018, a decis cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci.
    In primul rand, Codul Administrativ a fost respins deoarece în cadrul procedurilor de adoptare Parlamentul a încălcat principiul bicameralismului. ”Unele articole au fost trimise Camerei decizionale, altele nu”.
    Un alt motiv care a stat la baza deciziei CCR a fost că inițiatorii Codului Administrativ nu au solicitat avizul obligatoriu al Consiliului Economic și Social. ”Legea te obligă să soliciți acest aviz. Chiar dacă ei nu trimit răspuns sau dacă avizul este negativ, este obligatoriu să-l ceri”.
    Cu toate astea, executivul nu a inteles nimic din respingerea Codului Administrativ de către Curtea Constituțională. Ca dovada ca Guvernul a adoptat Codul Administrativ prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament care este forul legislativ al țării. Care-i urgența? De ce guvernul ocoleste dezbaterea parlamentară pe o lege atat de importantă cum este Codul Administrativ? Fiind vorba de Ordonanță de Urgență- o modalitate nedemocratică de adoptare a unei legi, Curtea Constituțională ar trebui sesizată din nou.

Lasă un comentariu