Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Respinsă de Senat, legea pensiilor a trecut de Camera Deputaților: ”Nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale” a strigat un deputat USR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Legea Pensiilor, o variantă revăzută după ce varianta inițială a fost respinsă parțial de CCR, a trecut astăzi de votul Camerei Deputaților fără niciun vot de respingere. Și aceasta după ce proiectul a fost respins săptămâna trecută de Senat pentru că PSD-ALDE, al cărui Guvern a inițiat modificările, nu a reușit  să asigure numărul de voturi necesare unei legi organice.

Opoziția a protestat și la Senat și azi la Camera Deputaților împotriva mai multor prevederi din lege, însă la votul final parlamentarii săi s-au abținut. Ei reproșează existența mai multor neclaritățile în lege, a faptului că nu s-a ținut cont integral de obiecțiile CCR dar mai ales a faptului că proiectul tolerează pensiile speciale de tot felul. Și nu în ultimul rând,  că pune o presiune uriașă pe buget, de 8,5 miliarde anul acesta și  de peste 20 de miliarde în plus chiar înaintea alegerilor parlamentare în condițiile în care nu există sursă bugetară iar sistemul de pensii este deja pe deficit.

Deputatul USR Cristian Seidler a reproșat Guvernului, inițiatorul proiectului că nu a abrogat pensiile speciale:  ”Nu vă mai satură Dumnezeu de Pensii Speciale” le-a transmis pe un ton de exasperare deputatul USR.

Reprezentanții PMP au spus și ei că prin pensiile speciale pe care proiectul le admite, guvernarea a reușit să creeze o categorie specială de privilegiați.  În schimb deputatul PSD Olguța Vasilescu, care a inițiat proiectul in fost calitate de ministru al muncii a reacționat la acuzele opoziției cu  replica :” în România ipocrizia ucide”.

Seidler a mai comentat ulterior pentru Digi 24 că atitudinea celor de la guvernare este cu atât mai populistă și chiar nerușinată cu cât ieri prin OUG-ul la Codul administrativ a împroprietărit 7000 de aleși locali cu pensii speciale.

Legea pensiilor, a doua strigare va merge la președintele Iohannis pentru promulgare.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Si asta nu e totul. Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, marţi- 25 iunie, 2019, Codul Administrativ, care contine prevederi privind pensiile speciale pentru aleșii locali . Augustin Zegrean fostul președinte al Curții Constituționale a declarat că adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență nu se justifică sub nicio formă, iar o Curte Constituțională ideală ar trebui să declare clar neconstituțional acest act normativ, care încalcă de mai multe ori Constituția. Zegrean mai spunea că decizia CCR de neconstituționalitate din noiembrie 2018 viza probleme care nu erau legate de fondul legii, pentru că nu a fost făcută analiza pe conținut, și doar pe procedură, dar există decizii ale CCR din 2016 prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
    Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ-prin-oug-n_1006237.html

Lasă un comentariu