Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Turiști germani ajutați de jandarmi în timpul furtunei de cod roșu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jandarmii bistrițeni le-a dat o mână de ajutor unui grup de 22 de turiști germani rămași blocați într-un autocar în Pasul Tihuța exact la vremea în care afară s-au dezlânțuit stihiile furtunii

 

Autocarul acestora s-a defectat la Valea Străjii și oamenii au rămas trei ore în mașina defectă fără ca cineva de pe traseu să le ofere o mână de ajutor. Tocmai când se anunța codul roș de vremea rea în zonă a  ajuns o mașină a jandarmilor montani, care au sărit în ajutor. Aceștia au relatat episodul pe pagina de facebook a Jandarmeriei Bistrița: ”Având în vedere că defecțiunea nu putea fi remediată, turiștii riscau să-și petreacă noaptea în autocar, până la sosirea unei alte mașini care să-i preia pe turiști..jjandarmii montani au solicitat primăriei Tiha Bîrgăului un mijloc de transport cu care turiștii germani să fie transportați în siguranță către unitatea de cazare. Cu sprijinul autorităților locale s-a reușit îmbarcarea tuturor persoanelor în alt mijloc de transport și transportul acestora la hotel, unde vor fi cazați peste noapte.
Turiștii s-au arătat impresionați de gestul făcut de jandarmii montani și au declarat că în cele trei ore, nimeni nu a oprit să le ofere sprijin sau să se intereseze dacă au nevoie de ajutor.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius-ecologist PV în

    Romanii sunt tot mai primitori si nimeni nu are chef sa opreasca sa intinda mana unui confrate. Pun pariu ca toti nerozii de la volan care au trecut pe acolo cica(sic) mai cred si in DUMNEZO si zic ca sunt buni crestini.. Noroc cu JANDARMERIA mult blamata. Felicitari JANDARMILOR !!!

Lasă un comentariu