Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cazul Sorina a ajuns și la comisia parlamentară pentru abuzuri. Deputatul Simionca dă detalii despre sesizare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cazul fetiței luată cu forța de un procuror de la asistenta maternală pentru a fi dată familei adoptatoare, roâni rezidenți în SUA a ajuns și la  Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților

Deputatul Ionuț Simionca, membru al comisiei în cauză a scris pe facebook că o petiție dedicată cazului Sorina a fost transmisă și comisiei parlamentare menționate care a decis   să ceară Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informații legate de cazul copilei: ”  Demersul vine ca urmare a unei petiții adresate comisiei, în care suntem sesizați, pe această temă, asupra unor presupuse încălcări ale legislației de către un procuror și de către reprezentantul DGASPC Dolj.” detaliază Simionca.

Deputatul PMP mai scrie și că personal, consideră că ”interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii. Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă. În plus, trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen, care au traumatizat un copil și au scandalizat o țară întreagă, să nu se mai repete.” precizează Ionuț Simionca.

Share.

About Author

Lasă un comentariu