Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un liceu rural are promovabilitatea la BAC de aproape 93%. Nu e o surpriză, anul trecut a avut două medii de 10 și promovabilitate uriașă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului are deja tradiție în ceea ce privește rezultatele excelente la Bacalaureat. Dacă anul trecut școala a produs o adevărată revelație națională, cu două medii de 10 la Bacalaureat, la examenul de anul acesta liceul și-a trecut în panoplie 10 note de 10 la Bacalaureat și doi absolvenți cu câte două medii de 10 .

Dar adevărata performanță de anul acesta este procentul extrem de mare la promovabilitate : practic 92,2 % dintre cei 77 de candidați din iulie 2019 de la ” Radu Petrescu” au fost declarați admiși înainte de contestații. Prin comparație, doar la Colegiul Național Liviu Rebreanu (cu 99%) și Colegiul Andrei Mureșanu din Bistrița (cu 93,62%) procentul promovabilității a fost mai mare. ”Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului a surclasat celebrul ”George Coșbuc” din Năsăud, care a avut puțin peste 90,5% sau ”Grigore Silași” din Beclean cu 72,9 % promovabilitate.

Liceul din Prundu Bârgăului stă bine și la capitolul medii peste 9, cu 23,37 % din totalul mediilor obținute la ultima sesiune de Bacalaureat. De remarcat că din notele de 10 de anul acesta, 5 sunt obținute la biologie, 3 la română și 2 la matematică, discipline la care an de an elevii de la Radu Petrescu performează la Bacalaureat.

Într-un reportaj realizat anul trecut la ”Radu Petrescu”, după obținerea celor două medii de 10, Constanța Neuc, directorul școlii  a explicat  pentru As-TV și Bistrița Express care sunt explicațiile succesului înregistrat de elevii liceului an de an: profesori dedicați, care au refuzat transferul în liceele din oraș, un program de  meditații, inclusiv meditații speciale pentru Bac susținute în școală, o efervescență în privința participării la toate competițiile școlare de pe tot parcursul anului, un învățământ remedial individualizat și o bază materială de invidiat.

Share.

About Author

Lasă un comentariu