Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Țintean a demisionat din funcția de președinte ALDE BN, după ce Tăriceanu i-a dizolvat biroul județean. Ce declarații a mai făcut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unul dintre cei mai vechi politicieni din Bistrița-Năsăud , Ioan Țintean și-a dat demisia din funcția de președinte ALDE Bistrița-Năsăud. Și asta după ce pe nepusă masă Tăriceanu a anunțat dizolvarea biroului său județean odată cu alte 36 de filiale care nu au făcut pragul la ultimel alegeri, fără vreun anunț prealabil.

Țintean și-a luat revanșa și astăzi într-o conferință de presă și-a anunțat demisia în fața ziariștilor chiar înainte de a i-o trimite lui Călin Popescu Tăriceanu : spune că a făcut-o din solidaritate cu biroul său județean, care a obținut rezultate foarte bune în alte alegeri: ”În 9 data iunie s-a luat hotărârea ca 37 de birouri politice teritoriale să fie dizolvate, … Hotărârea a venit din partea președintelui Călin Popescu Tăriceanu, care a supus-o direct în plen, iar mai apoi Biroul Executiv a fost de acord. Adică, nu ai făcut 5%, ești dizolvat. decizie care ni se pare corectă dacă nu ți-ai îndeplinit targetul, dar nu e suficientă” a spus Ținteanu care crede în modul în care a gândit continuitatea șeful său de partid: adică demiterea birourilor, dar păstrarea presedintilor care sunt insarcinați să-și facă singuri birouri interimare. Prin demisia lui Țintean ALDE BN a rămas practic fără conducere, Tăriceanu fiind cel care urmează sa decidă cine va fi președinte interimar.

Organizația condusă de Ioan Țintean, fost președinte al PNL Bistrița-Năsăud, până când a demisonat din funcție după care a plecat cu o mare parte din filială și toți primarii din vechiul PNL pentru a fonda noul partid alături de Tăriceanu, nu a reușit să facă 5% la alegerile europarlamentare, obținând doar 4,87%.

Nu-l votează pe Tăriceanu

Întrebat de ziariști dacă Tăriceanu are șanse să fie candidatul comun cu PSD, acesta  a răspuns că nu crede, așa cum nu crede că acesta va ajunge în turul 2 și a mai spus și că în turul 2 ar putea vota cu Dan Barna daca acesta va candida împotriva lui Klaus Iohannis.

 

Datorită calității mele de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, conform statutului ALDE, sunt obligat să rămân membru al Delegației Permanente Centrale și al Delegației Permanente Județene. Voi rămâne alături de colegii mei, îi voi sprijnini cu toate cunoștințele și abilitățile mele. Hotărârea mea este definitivă și irevocabilă!„, a explicat Ioan Țintean.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. De la cap se impute pestele! Când cei din Biroul Politic Național ALDE au luat hotărârea ca 37 de organizații teritoriale să fie dizolvate pe motiv ca n-au făcut 5% la alegerile europarlamentare, trebuiau să inceapă dizolvarea chiar cu ei, dat fiind faptul că nici la nivel national ALDE nu a trecut pragul de 5%. Ba mai mult nici chiar presedintele ALDE- Călin Popescu Tăriceanu, n-a inteles nimic după rezultatele catastrofale inregistrate la alegerile europarlamentare din 26 mai, unde la nivel national partidul său n-a reusit să treacă pragul electoral si in loc sa-si dea demisia de onoare el vrea să candideze la alegerile prezidentiale.
    Prin urmare , gestul lui Ioan Ţintean de a demisiona din funcţia de preşedinte al ALDE Bistriţa-Năsăud pe motiv ca la conducerea partidului trebuie să vină tineretul este un semn de normalitate. Poate exemplul lui Ţintean va fi urmat si de Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un comentariu