Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O comună din Bistrița-Năsăud e considerată campioană națională la atras fonduri europene doi ani consecutiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comuna Telciu figurează pe prima poziție a comunelor din România care au reușit să atragă bani europeni, într-un clasament neoficial întocmit de un site de analize economice în baza datelor furnizate de Direcția de Politici Fiscale și bugetare a MADR.

Potrivit Analizeeconomice.ro comuna Telciu, cu 2,15 de milioane de euro atrase în anul 2018 este pentru al doilea an consecutiv campioană la atragere de fonduri europene, după ce în 2017 ar fi reușit să aducă în buget tot cam atâția bani. Pe locul 2 național s-ar plasa o comună din Harghita, Suseni, iar pe trei una din Olt. Contactat de Bistrița-Express, primarul din Telciu, Sever Mureșan a primit cu surprindere veste , spunând că este prima dată când aude asemenea informații. El a explicat că administrația sa coordonează proiecte care însumate depășesc valoarea  avansata de analizeeconomice.ro,  însă că-i vine greu să creadă că ar fi primii la acest capitol.

Comunele din BN ar fi primul loc la atrageree de fonduri

Potrivit aceluiași site în total comunele din România ar fi atras în 2018 mult mai puțin bani decât în 2017, adică 236,9 milioane de lei față de 376,5 milioane de euro în 2017. La capitolul județe, comunele din Bistrița-Năsăud ar fi campioane la fonduri atrase, cu 26,46 milioane de lei numai în 2018 potrivit analizeeconomice.ro urmate la mare distanță de Harghita (13 milioane) și Mureș.

Share.

About Author

Lasă un comentariu