Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liderul USR Dan Barna desemnat sâmbătă prezidențiabilul partidului. Ce bistrițeni au participat la congres

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele USR, Dan Barna  a fost ales sâmbătă de congresul partidului său candidatul USR la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Barna, care  a avut trei contracandidați printre care senatorul clujean Mihai Goțiu a primit 324 de voturi din 500 ale delegaților prezenți. La Congresul USR organizat la Teatru Național București au votat 5 delegați desemnați de filiala Bistrița-Năsăud cărora li s-a adaugat deputatul de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți. De altfel Cristina Iurișniți și-a anunțat pe facebook opțiunea pentru Dan Barna chiar  înainte de vot
De la Bistrița au votat la Congresul USR profesoara Aurelia Hiruța, Olimpia Hrisman, proprietara unei firme de arhitectură din oraș, Vasile Urs (Telciu) Maftei Pop, USR Beclean și Zaharia Pop, un om de afaceri din Miceștii de Câmpie.

Tot astăzi partenerii de alianță de la Plus au decis să mearga pe mâna lui Dacian Cioloș urmând ca decizia finală să se ia ca urma a megocierilor într-un timp scurt:   “Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. În următoarele două săptămâni vom avea probabil o decizie privind candidatul comun al Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Cu certitudine, Alianța USR-PLUS va avea candidat propriu la prezidențiale”, a declarat astăzi Dan Barna. Formula de alianțp va include un tandem al Alianței USR-PLUS, în care dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi propunerea de premier sau invers.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu