Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca: ”Radu Moldovan alături de Viorica Dăncilă- imaginea care mi-a rămas în minte după conferința lor. Bistrițenii sunt oameni inteligenți”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP  Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca  a comentat ironic conferința județeană a PSD de vinerea trecută cu desantul de miniștri în frunte cu premierul  și spune că din toate imaginile și promisiunile făcute acolo cel mai tare l-a frapat asocierea puternică de imagine a președintelui CJ Radu Moldovan cu Viorica Dăncilă: ”Imaginea cea mai importantă care mi-a rămas în memorie de la aceste alegeri este cea a lui Radu Moldovan alături de Viorica Dăncilă. În contextul în care bistrițenii sunt oameni inteligenți, nu cred că această imagine poate aduce beneficii județului nostru, deși putem înțelege, parafrazând-o pe Viorica Dăncilă, că „Orice om din PSD îi este teamă de șeful său de partid”. 

Deputatul Simionca a mai spus și că l-a surprins recunoașterea venită din partea  Viorica Dăncilă că PSD a pierdut contactul cu electoratul, servită ca explicație pentru eșecul de la alegerile europarlamentare: ”Viorica Dăncilă a recunoscut vineri, la Bistrița, că PSD a pierdut legătura cu oamenii, confirmând ceea ce noi, PMP, spunem de trei ani. Mulți dintre primarii de aici, pe care îi apreciez foarte mult, oameni gospodari și implicați, poate nu au mai ținut atât de mult legătura cu cetățenii”, a declarat doamna prim-ministru la alegerile județene din principalul partid de guvernământ. Este perfect adevărat, și eu, ca deputat PMP, am afirmat de nenumărate ori că PSD a pierdut legătura cu oamenii prin loviturile date justiției, prin crearea de categorii de cetățeni privilegiați, cu salarii de la stat și cu pensii speciale, prin scăparea inflației de sub control, prin izgonirea tinerilor în străinătate pentru un loc de muncă bine plătit și un trai mai bun” a mai comentat Simionca.

Deputatul PMP l-a criticat și pe vicepremierul Daniel Suciu, despre a cărui activitate spune că are un impact nesemnificativ asupra proiectelor vitale pentru județul de provenineță: ” După o jumătate de an în funcție, Daniel Suciu nu a început niciun proiect din cele amintite. Ba mai mult, în privința pensiilor speciale chiar el a fost inițiatorul Codului Administrativ, care introduce pensii speciale și pentru președinți de Consilii Județene și pentru primari.Deci domna Dăncilă îl apreciază degeaba pe Daniel Suciu, atâta timp cât impactul activității sale asupra dezvoltării acestui județ este minor” a comentat liderul PMP .

Simionca a enumerat și proiectele pe care Suciu ar fi trebuit să și le asume : ”În urmă cu câteva luni, îi ceream lui Daniel Suciu, care fusese investit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, să facă lucruri importante pentru oamenii de la noi din județ, aducându-i în atenție 5 priorități. Centura Bistriței – să aloce fonduri pentru terminarea acestui important proiect început în 2010. Bariere la trecerile la nivel cu calea ferată – să se preocupe ca proiectele din Livezile și Prundul Bârgăului să fie terminate cât mai curând. Școli fără toalete în curte – pentru copilașii noștri, Bistrița-Năsăud să fie primul județ în care toate școlile să funcționeze în deplină legalitate, cu toate avizele. Autostrada Nordului – să dea bani pentru ca bistrițenii să poată fi legați de restul țării și de străinătate în condiții civilizate. Iar, dacă îi mai rămâne timp, să vorbească cu colegii săi deputați PSD și să mă ajute să-mi desființez pensia specială de parlamentar!”

D

Share.

About Author

Lasă un comentariu