Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai bine mai târziu decât niciodată: PNL BN a exclus doi consilieri județeni și un primar pentru pactizare cu PSD-ulPSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avocata Monica Săsărman, liderul Partidei Romilor Pro Europa, Emil Neia Lăcătuș și primarul din Coșbuc, Ioan Pavelea  au fost excluși miercuri seara din Partidul Național Liberal pe motiv de colaborare cu PSD-ul.

Dacă în cazul lui Emil Neia Lăcătuș a fost aproape o formalitate, pentru că liderul Partidei Romilor fusese exclus deja de Biroul Municipal Bistrița în urmă cu câteva săptămâni după ce a semnat înaintea europarlamentarelor protocolul județean de colaborare al Partidei cu PSD-ul, iar BPJ-ul PNL a aprobat radierea acestuia din rândul membrilor, în cazul celorlalți doi lucrurile stau puțin diferit.

Consilierul județean Monica Săsărman dar și primarul din Coșbuc, Ioan Pavelea au fost propuși pentru excludere astăzi,  decizia finală urmând să o ia Colegiul Director al PNL. Ambii erau apropiați de multă vreme de PSD și n-au făcut un secret din asta, însă din motive greu de deslușit decizia liberalilor de a-i da afară din partid s-a lăsat așteptată.

Monica Săsărman, aflată la al treilea mandat de consilier județean pentru PDL, respectiv PNL a fost în centrul mai multor controverse după ce s-a afișat de aproape un an la mai multe reuniuni de socializare ale PSD Bistrița-Năsăud. Primarul Pavelea, aflat la primul său mandat a cochetat cu partidul de guvernământ aproape imediat după ce a fost ales primar.

Dacă în cazul lui Pavelea decizia de excludere nu va avea niciun fel de efect asupra mandatului său, în cazul consilierilor județeni însă, excluderea va însemna și pierderea calității de ales local, după ce PNL va înainta Consiliului Județean cererea de revocare din funcții.

Share.

About Author

Lasă un comentariu