Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii invitați să protesteze în 10 august pentru curățarea instituțiilor statului. Mesaj al organizatorilor pentru Radu Moldovan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asociația Bistrița Civică îi cheamă pe bistrițeni sâmbătă, 10 august în Piața Petru Rareș la marcarea unui an de la protestele reprimate violent de jandarmerie în București. Acțiunea din Piața Petru Rareș e dedicată, de organizatori reconstrucției României și mai ales curățării instituțiilor statului de incompetenți, oameni angajați pe bază de carnet de partid, nepotism  sau relații

Chemarea la miting a fost făcută pe facebook pe pagina asociațeii civice conduse de Adrian Florin Chereji: ”Tragicele evenimente de la Caracal devoalează corupția din poliția română, legăturile cu lumea interlopă și cu politicienii de la putere. Rețelele infractionale trebuie destructurate. Interlopii dețin o parte din cifra de afaceri pe plan local, controlează instituții și oameni – inclusiv șefi ai Politiei cu care împart banii. Mai sunt în peisaj și politicienii corupți -ei au generat această situație.
Anul acesta ieșim în piețele din orașele țării să spunem că așa nu se mai poate! România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor!
Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții.
Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească„ spun activiștii Bistriței Civice.

Mesaj pentru Radu Moldovan

Organizatorii acțiunii au și un mesaj special pentru șeful județean al PSD și al Consiliului Județean, Radu Moldovan ,chiar în piața din fața biroului acestuia:
”Ieșim în Piață să spunem răspicat că nu acceptăm nepotismul nici în județul Bistrița-Năsăud! Cerem președintelui Consiliului județean să anuleze “concursul” pentru ocuparea funcției de Director adjunct la AQUABIS! Cerem depolitizarea instituțiilor publice!”

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Vizitator în

    Demersul Asociației Bistrița Civică (ABC) de a organiza o manifestație pe 10 august în Piața Petru Rareș este pe deplin legitim si justificat. Nesimţirea a devenit o caracteristică dominantă a clasei politice la toate nivelurile. Oamenii politici nu mai au nici frică nici rusine. Coruptia si nepotismul au atins limite insuportabile. Un exemplu este chiar lângă noi. După logica simplă a lui Radu Moldovan, dacă un chelner poate ajunge presedinte al consiliului judetean, atunci de ce un manevrant de vagoane nu poate să ajungă director general adjunct la Aquabis. Numai că in cazul de la Aquabis infiintarea postului de director general adjunct s-a făcut special pentru o anumită persoana, ceea ce este o dovadă clară de nepotism. Chiar dacă ocuparea postului s-a făcut printr-un simulacru de concurs la care s-a prezentat doar o singură persoană, dându-se o aparentă notă de legalitate, totusi a fost incălcată legea bunului simt.

  2. Bistrița Civică în

    Later edit. Astăzi am primit autorizarea mitingului și a marșului. Mitingul începe la ora 19, în Piața Petru Rareș. În jurul orei 20 vom porni în marș pe traseul Piața Petru Rareș-Piața Unirii-str. Liviu Rebreanu-Piața Centrală-str. Gheorghe Șincai-str.Gării- Bd.Decebal-str.Crinilor-Piața Petru Rareș. Vă așteptăm în număr cât mai mare, cu bannere, steaguri, lozinci.

Lasă un comentariu