Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Zeci de liberali bistrițeni la Consiliul Național al partidului organizat în prezența președintelui Iohannis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Peste 90 de delegați din PNL Bistrița-Năsăud au participat joi seara la Consiliul Național al liberalilor, organizat la Romexpo București.

Liberalii au fost chemați să valideze o fuziune între o platformă  a tinerilor PACT și PNL și să valideze bilanțul conducerii, însă cele două puncte de pe ordinea de zi au devenit secundare, în prim plan trecând prezența în mijlocul lor a președintelui Klaus Iohannis, candidatul suținut de partid la alegerile din noiembrie dar și alegerea europarlamentarului Rareș Bogdan drept prim-vicepreședinte național. Alegerea fostei vedete de televiziune într-o funcție creată special a fost un demers extraordinar, a explicat Ludovic Orban, care a argumentat că pentru Rareș Bogdan și contribuția lui la câștigarea alegerilor europarlamentare au fost  sărite condițiile de vechime și alte condiții din procedura obișnuită.

Ce le-a spus Klaus Iohannis liberalilor despre restructurarea statului

Practic Klaus Iohannis și-a lansat proiectul politic cu ocazia reuniunii liberalilor. El a declarat că reconstruirea statului român este o urgență și a subliniat că tragediile de la Caracal ar fi arătat de fapt cât de grav este dezastrul făcut de PSD cu instituțiile statului român: ”Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă! Dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român! Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani. PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată. Guvernările PSD au dus statul în punctul de a eșua și de a deveni incapabil să mai garanteze drepturile fundamentale ale cetățenilor săi”, a susținut Iohannis. 

Klaus Iohannis a insistat că România poate deveni puternică și funcțională cu două condiții: reconstrucția statului român pe fundamente corecte și o economie sănătoasă.

Din delegația bistrițenilor n-a lipsit președintele județean Ioan Turc, Sorin Hangan, președintele organizației municipale, avocata Diana Morar, președinta organizației de femei, dar și Ovidiu Florean secretarul general județean. Deputatul de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, secretar general național al partidului a susținut un discurs la începerea lucrărilor consiliului iar după intrarea președintelui Iohannis  a fost in cvasi permanență în imediata apropiere a acestuia.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu