Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii cheamă bistrițenii la sondaj. Vor să afle ce-si doresc cetățenii de la administrație

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderii organizației municipale a PNL Bistrița vor sondaje în care bistrițenii să spună care cred că sunt din punctul lor de vedere prioritățile orașului și ce așteptări au de la administrație în schimbul taxelor pe care le plătesc.

Președintele municipal Sorin Hangan a explicat astăzi într-o conferință de presă că genul acesta de consultări nu este o practică neobișnuită și că administrații din lumea întreagă își stabilesc agenda în funcție de ceea ce le indică sondajele:Sondaje de acest fel nu sunt o noutate în materie de administrație publică. Ele sunt folosite de mult timp în orașele Uniunii Europene, iar la noi înțară, Clujul a demarat un astfel de sondaj, dar sub forma unor propuneri,concursuri de proiecte sau inițiative civice care să asigure comunicarea dintre primărie și cetățeni. ”  a mai spus Hangan. El subliniază și că rezultatele sondajului vor indica dacă bistrițenii cred sau nu în modul de alocare a resurselor bugetare făcută de actuala conducere a Primăriei: ”Rezultatele acestui tip de sondaj, chestionar sau cum vreți să-l denumiți, are darul de a ne edifica dacă ideile administrației locale coincid cu cele ale bistrițenilor sau dacă nu cumva Primăria Bistrița poate fi denumită Cooperativa munca în zadar…  că duse prin proiecte păguboase, împrumuturi pe care le vor plăti copiii și nepoții noștri sau prin salariile foarte mari din Primărie, nu reprezintă altcevadecât o pagubă instituită pe orgoliile unora care se dau deștepți și vizionari pe persoană fizică a mai spus Sorin Hangan.

Liderul PNL crede că inițiativa unui sondaj  e importantă chiar dacă ar putea exista argumentul că nu are rezultate imediate pentru locuitorii orașului: ”Știu, o să spuneți  că este o inițiativă ale cărui rezultate nu au un folos cetățenesc imediat. Dar nu trebuie să începem de undeva? Nu trebuia să procedăm astfel mai demult și nu să acceptăm idei de la uniice ocupă efemer funcții de conducere? Nu vreau să vorbesc despre o politică păguboasă a administrației locale, despre faptul că ideea Wonderland este un eșec edilitar. Hai să-i lăsăm pe
cetățeni să ne spună unde și ce s-a greșit. Citesc aproape săptămânal în publicațiile dumneavoastră doleanțe ale cetățenilor. Chiar și dumneavoastră aveți doleanțe, dar ca și în cazul unor cetățeni sunteți încadrați la categoria… CÂRCOTAȘI! Așa cum suntem catalogați și noi, reprezentanții PNL din Consiliul Local.”

Administrația a spus ” PAS”

Hangan a explicat și că ideea sondajului nu a fost agreată de actuala administrație, deși a fost avansată de grupul liberal încă de la sfârșitul lunii iunie și reluată în iulie: ”Procedează la fel ca și până acum: ignoră! Totul. Ca și cum viitorul acestui oraș le aparține. Au preluat în administrare un bun comun și au uitat că este comun, nu un bun privat. Demarăm astăzi un sondaj. Al cetățenilor, al dumneavoastră, al nostru, al bistrițenilor. Haideți să ne lămurim ce-și doresc locuitorii unui oraș care ne este casă. Ce-și dorește administrația am văzut cu toții timp de 11 ani.” a mai declarat Hangan care a cerut sprijinul presei pentru a găzdui și mediatiza sondajul.

 

 

 

 

 

Îi invit pe bistrițeni să semneze pentru susținerea Autostrăzii Nordului, proiect care include și Centura Municipiului Bistrița

Share.

About Author

Lasă un comentariu