Bistrita
7 decembrie 2019
Senin
-7°C
 
Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Circulația feroviară a fost oprită zeci de minute la Beclean, după găsirea mai multor bombe de aviație la piciorul unui pod

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Descoperirea în această dimineață a unor bombe de aviație la piciorul unui pod de cale ferată de la Coldău, în apropiere de Beclean a blocat mai bine de o oră, între 10,20 și 11,30 circulația pe magistrala 400 a anunțat Centrul Național Infotrafic.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud bombele de aviație au fost descoperite ca urmare a a unor lucrări de intervenție  la baza podului cre traversează Someșul Mare miercuri dimineața.  Imediat după descoperire muncitorii au sunat la 112, santierul a fost oprit și au fost asteptate echipele de pirotehniști. Odată cu aceasta cei de la ISU au cerut oprirea circulației trenurilor pe respectivul tronson, între Coldău și Beclean.

Considerată extrem de delicată, acțiunea în teren a ISU Bistrița-Năsăud a fost coordonată de un colonel specializat în intervenții pentru asanarea unor bombe de aviație din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, colonelul Ștefan Ușurelu. De asemenea de la ISU Mureș a fost trimis pentru suport un ofițer specialist pirotehnist. Echipaje de polițiști și jandarmi au asigurat în zonă perimetrul intervenție, care este încă în dinamică deși bombele, trei cu totul, a câte 50 de kilograme fiecare au fost transportate într-un perimetru la Braniștea pentru a fi distruse controlat, transmite purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Bombele gasite nu căzuseră din avion

UPDATE Explozia  celor trei bombe a fost realizată  în această seară pe un câmp viran cu perimetru supravegheat și asigurat, în comuna Braniștea,  la acțiune participând inclusiv colonelul Ușurelu, din IGPU. El a explicat într-un material transmis de ISU Bistrița-Năsăud în care se poate urmări inclusiv explozia  controlată a unei dintre bombele găsite la Coldău că acestea erau în stare nearmată și că nu au fost aruncate din avion.

Bombele de aviație de la Coldău nu proveneau dintr-un bombardament

Colonelul Ștefan Ușurelu trimis la Beclean din IGSU a supravegheat ridicarea bombelor de 50 de kg, transportul și distrugerea acestora. Vezi ce spunepre despre cele 3 bombe într-un material furnizat de ISU Bistrița

Publicată de Bistrita Express pe Miercuri, 14 august 2019

Experții ISU au apreciat drept sigura, dată fiind starea de ne armare a acestora  ca acestea să poată fi transportate 1 km cu ajutorul unui autovehicul la locul din comuna Braniștea în care s-a decis detonarea.

Distrugerea bombelor de aviație găsite azi la Coldau

Cele trei bombe de aviație găsite astăzi lângă piciorul Podului din Coldău si pentru ridicarea cărora a fost oprită circulația feroviară au fost distruse în această seară într-un perimetru securizat în Braniștea, sub supravegherea unui colonel din IGSU.

Publicată de Bistrita Express pe Miercuri, 14 august 2019

Imagine: ISU Bistrița-Năsăud

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu