Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tâlharia si tentativa de viol tratate cu indulgență de judecători: doi indivizi care au agresat tinere în strada sunt cercetați în libertate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi indivizi care au acostat pe stradă la Beclean și Bistrița tinere necunoscute pe care au încercat să le violeze sau le-au tâlhărit au primit doar măsura controlului judiciar din partea judecătorilor  de drepturi și libertăți, după ce procurorii  îi reținuseră inițial cu mandat de 24 de ore.

Ultimul caz s-a petrecut chiar sâmbătă la Bistrița. În plină stradă un individ de 56 de ani din Livezile a tâlhărit o tânără de 18 ani pe care a acostat-o cerându-i inițial să întrețină raporturi sexuale cu el. În fața refuzului îndârjit al tinerei individul a abandonat ideea unei agresiuni sexuale și sub amenințarea cuțitului i-a luat banii și telefonul mobil. Reținut  24 de ore, după ce a fost găsit de polițiști, individul a scăpat doar cu control judiciar din partea unei instanțe a Judecătoriei Bistrița care a considerat că personajul nu prezintă pericol public și că ajunge să viziteze săptămânal o secție de poliție pe timpul cât este cercetat.

În libertate după ce a încercat să violeze o tânără în scara de bloc

Alt caz, de data aceasta la Beclean, hotărâre judecătorească în oglindă. Un bărbat de 30 de ani, Nicolae Andrei B. a urmărit în luna iunie o tânără învățătoare care se întorcea dimineața la ora  3,00 de la o nuntă. A reușit să o prindă în scara  blocului,  unde a încercat să o violeze. În încleștare tânara a izbutit cumva sa scape și să fugă pe scări în sus, cu agresorul după ea, potrivit unui comunicat de presă al jandarmeriei de la acea vreme.

În pofida violenței evidente, dar și a unui trecut infracțional al individului care a inclus o condamnare la închisoare pentru conducere fără permis în 2018  dar și o cerere de ordin de protecție împotriva sa făcută la începutul anului  la Judecătoria din Beclean de o femeie din localitate, judecătorii de drepturi și libertăți au considerat că individul nu prezintă pericol public și i-au fixat doar măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.( http://portal.just.ro/186/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=18600000000033699&id_inst=186 )

Procurorii l-au trimis în judecată pentru tentativă de viol în luna iulie și au considerat cazul drept suficient de  serios încât să-l menționeze în raportul postat pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul BN în această lună.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu