Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noua secție de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență va fi inaugurată în prezența Ministrului Sănătății

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sorina Pintea, ministrul sănătății este așteptată joi la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru a participa la inaugurarea noii secții de Terapie Intensivă a unității spitalicești.

Noua secție de ATI a Spitalului Județean dar și secția de transfuzii sanguine, ambele pe lista inaugurărilor de mâine sunt investiții pentru care Ministerul Sănătății ar alocat 8 milioane de lei anul acesta De altfel Sorina Pintea, care a organizat și o conferință de presă la Ministerul Sănătății, atunci când a semnat ultima filă bugetară pentru acest obiectiv, conferință la care l-a invitat și pe Gabriel Lazany, managerul de la Bistrița, a declarat că după finalizare secția ATI Bistrița va fi una dintre cele mai moderne din țară, construită la standarde neatinse încă de alte spitale. Secția noua are 710 de metri pătrati față de 238 metri pătrați cât va avea secția veche. În privința dotărilor va avea aparate de ventilație la fiecare pat și nu unul la 5 paturi cum exista până în prezent, precum și o stație centrală de monitorizare a funcțiilor vitale ale pacientului.

Pereți cu efect permanent antibactericid

După secția de hemodializă și cele două saloane noi de Cardiologe secția ATI va avea pereți din materialele  cu efect permanent bactericid, cu un efect de autodezinfectare și de distrugere a bacteriilor, potrivit managerului general Gabriel Lazany, material folosit în premieră de un spital românesc ”Este un material special, standardizat în construcția spitalelor mai ales în țările scandinave. În România, suntem primul spital care utilizăm acest material. L-am folosit prima dată la reabilitarea secției de Hemodializă, ulterior la cele două saloane de terapie din Cardiologie, iar acum toată unitatea de primiri urgențe pentru copii este placată cu material bactericid, inclusiv grupurile sanitare și sălile de așteptare. Așa va fiși secția ATI, integral placată cu aceste materiale. Fiecare pat va fi dotat cu absolut toată aparatura medicală suport necesară pentru un pacient” a explicat Lazany în urmă cu câteva luni, întrebat despre noua investiție.

Inaugurarea este programată la ora 11,00, iar la 11,45 ministrul Sorina Pintea va susține declarații de presă. Sorina Pintea este la a treia vizită de anul acesta în Spitalul Județean de Urgență BN.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu