Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Încep trei zile de Wine Festival la Bistrița. E prima ediție, iar organizatorii promit un adevarat festival de degustare și cultură a vinului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița are în sfârșit un festival al vinului. Wine Festival, cum l-au numit organizatorii: Transilvania Print și Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud debutează în 23 august și ține trei zile,  până în 25 august.

Festivalul oferă o adevărată inițiere în cultura vinului, cu istorii viticole și degustări ale vinurilor  create de cramele care au reînviat în fostul bazin viticol din jurul Bistriței,, dar și a celor de tradiție din România. ”Savurați informat!
Am creat acest eveniment din dorința de a onora oamenii și locurile, de a vă îmbia să savurați informat vinurile alese” transmit organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

Deschiderea este programată vineri, 23 august de la ora 12,00 la muzeul Județean iar programul acțiunilor create în cadrul Bistrița Wine Festival se prelungește vineri și sâmbătă până la ora 20,00, în timp ce duminică programul festivalului este de la ora 12,00 la 18,00.

Printre expozanții de la Bistrița Wine Festival se număra Crama Valea Ascunsă, un brand autohton din bazinul viticol Teaca  care, deși tânăr se laudă cu un vin, un Chardonay Blanc care a fost declarat recent cel mai bun vin alb din România în 2019. Crama de la Jelna, un brand local care s-a rebrenduit recent cu succes dar și  Crama Lechburg, un brand cu vechime din  celebru bazin  al Lechinței, cu vinuri deja de origine controlată (DOC) Crama aduce și un vin organic Lechburg Sauvignon 2016, mândria producătorilor săi. O altă cramă din Teaca, Crama Zaig,  unde ”visele devin vinuri” e fondată și administrată de unul din ultimii sași din regiune, fostul primar  Zaig Eckehardt, cel care încearcă să îmbine ”tradiţiile săseşti de acum câteva secole, cu tehnologie modernă şi un amalgam de idei vechi şi noi, împletind tehnica cu arta, încercând să păstreze amprenta locului şi a oamenilor.”

Share.

About Author

Lasă un comentariu