Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalul Ioan Turc necruțător cu Radu Moldovan după Festivalul Usturoiului: ”Ne-am aranjat familia, acum ne aranjăm prietenii”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Bistrița-Năsăud Ioan Turc l-a acuzat pe președintele PSD și al Consiliului Județean, Radu Moldovan că îi dă la o parte pe producătorii locali de la festivalurile organizate de CJ pentru a-și favoriza amicii aduși de la sute de kilometri distanță.

Organizarea Festivalului Usturoiului de anul acesta, unde producătorilor  locali nu li s-ar fi permis participarea potrivit plângerilor ajunse la urechea liderilor liberali, este cea care a generat un adevărat rechizitoriu la adresa șefului PSD Bistrița-Năsăud: ”Nu m-am gândit că Radu Moldovan, după isprava cu frațiorul de la Aquabis va insista pe lucruri incredibil de urâte, inclusiv în organizarea festivalurilor în care este implicat Consiliul Județean, cum este Festivalul Usturoiului. Să-ți aduci tu prietenul din Călărași, unul Gruia, prieten de vânătoare pe care sa-l promovezi în detrimentul firmelor locale și a produselor locale, tu, mare patriot local, arată exact profilul domnului Radu Moldovan.” i-a reproșat Ioan Turc într-o conferință de presă. Liberalul spune că a primit reclamații din partea producătorilor autohtoni că nu sunt acceptați la festivalurile organizate de Consiliului Județean, sau de anumite primării  și cu alte ocazii, evocând cazul Festivalului Dorului, ce urmează să fie organizat la Târlișua: ” Din păcate, Radu Moldovan dezamăgește din ce în ce mai des prin gesturi tot mai flagrant îndreptate împotriva unui bun simț elementar. Mai mult decât atât. Am fost sunat în cursul zilei de ieri dela Târlișua, unde se va organiza Festivalul Dorului împreună cu Consiliul Județean Maramureș. Nici acolo producatorii locali, micii antreprenori locali, micii afaceriști nu au acces. Pentru că și acolo e domnul Gruia, prietenul  cu pușcă a domnului Radu Moldovan. E exact ca la Aquabis. Ne-am aranjat familia, acum ne aranjăm prietenii. Ar trebui să ne fixăm limite care nu țin neapărat de bunul simț politic, ci care țin de bunul simț în general. Domnul Radu Moldovan e cetățean de onoare în tot județul, dar l-a lovit amnezia: nu știe că sunt producători de carne, de lapte, de artizanat: oamenii ăștia chiar nu mai au voie să se promoveze la festivalurile organizate de primăriile din județ. Mi se pare absolut revoltător.”

Nu l-a iertat nici pentru episodul stadionului din Glodeni

Ioan Turc și-a amintit și de o altă decizie recentă controversată  a președintelui PSD: contribuția financiară substanțială a Consiliului Județean la  reabilitarea unui stadion din Glodeni, Republica Moldova cu care județul a fost înfrățit de același președinte, care l-ai cadorisit din bani publici și cu alte ocazii: ”Pe de altă parte ne aducem prietenii cu pușcă din județe aflate la sute de km distanță dar pe de altă parte externalizăm sume de bani și reparăm pe sute de milioane de lei stadioane în Republica Moldova. Deci ce facem în Republica Moldova? Pentru că știm, dincolo de românismul care ne animă pe toți, știm că Republica Moldova nu este tocmai un stat curat. Deci ce facem, spălăm bani în Republica Moldova? Pentru că cel puțin la Festivalul Usturoiului și Festivalul Dorului asta se întâmplă: sume mari alocate. Am observat pe la evenimente culturale  că se practică alocari de milioane de euro. Cel puțin în Bistrița am văzut de multe ori spectacole la care cei de pe scena sunt mai mulți decat cei care se uită la spectacole: în schimb bugetul este unul substanțial: unde se duc acei bani?” s-a întrebat Ioan Turc, care a și concluzionat: ”Deci revin: pe de o parte domnul Radu Moldovan împiedică producatorii locali să participe la astfel de festivaluri locale- pentru că au tot dreptul să participe, în schimb pe de altă parte externalizează sume mari de bani în scopuri absolut dubioase: avem un stadion care se prăbușește aici la 5 minute de mers pe jos și pe de altă parte rezolvăm probleme ale altora. Există o ordine a priorităților, sau ar trebui existe” a mai comentat Ioan Turc.

Spusele sale referitoare la îndepărtarea producătorilor locali de la Festivalul Usturoiului au fost întărite de o profesoară din Tiha Bârgăului, Mia Jarda (foto), fostă directoare a școlii din localitate și membră a PNL, prezentă în aceeași conferință de presă. Profesoara a vorbit și ea de modul în care au fost dați la o parte producătorii locali de un personaj din Călărași, despre care aceștia susțineau că este un amic al președintelui Consiliului Județean BN.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu