Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un ministru bistrițean mai preia un minister odată cu retragerea ALDE de la guvernare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odată cu retragerea de la guvernare a partidului lui Călin Popescu Tăriceanu portofoliile deținute de ALDE urmează să fie preluate cu titlu interimar de miniștrii PSD, a hotârât CEX-ul Partidului Social Democrat luni, într-o ședință de urgență. PSD a desemnat și succesorii miniștrilor ALDE în momentul în care partidul lui Tăriceanu nu anunțase încă decizia. aceștia ar urma să păstreze interimatul 45 de zile.

Astfel în locul Grațielei Gavrilescu, care ar urma să părăsească mâine Ministerul Mediului, PSD a decis să-l mandateze pe beclenarul Ioan Deneș, ministrul de la Ape și Păduri să preia interimatul de la acest minister. De altfel Ministerul Mediului a fost despărțit artificial de Ape și Păduri cu care forma același minister, tocmai pentru a fi create posturi mai multe pentru toți partenerii de guvernare.

Nicolae Bădălău, ministrul Economiei  va prelua și interimatul ministerului pentru energie în timp ce Radu Oprea de la ministrul pentru mediul de afaceri va prelua ministerul relației cu Parlamentul. Ministrul de Externe, nou numita de la ALDE, Ramona Mănescu, fosta europarlamentar a PNL își va păstra mandatul după ce a anunțat PSD-ul că nu-și va abandona mandatul. Aceasta a declarat pentru Digi24 că va rămâne în cabinetul Dăncilă, invocând climatul de incertitudine internațională și nevoia de a transmite mesaje de stabilitate din partea României. Aceasta a mai spus și că mesajele retragerii de la guvernare au venit când se afla în pline discuții cu omologii din mai multe state europene.

Share.

About Author

Lasă un comentariu