Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce soluție de avarie au găsit liberalii pentru ca școala de la Slătinița să aibă totuși apă. Critici vehemente față de atitudinea primarului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Val de critici din partea liberalilor după un răspuns dat de primarul Crețu atunci când a fost întrebat cum vor începe și anul acesta  școlar copiii din Slătinița fără apă curentă și toaletă în școală, în condițiile în care întreaga localitate-componentă a municipiului nu are apă și canalizare. Într-o conferință de presă cei doi președinți, cel județean, Ioan Turc și cel municipal, Sorin Hangan au pus la zid administrația Crețu pentru un rușinos eșec, acela de a nu fi în stare să rezolve de 11 ani încoace problema cartierului orașului și au venit cu o soluție de provizorat, care să asigure cu apă pentru necesități măcar școala din Slătinița.

Ioan Turc i-a reamintit primarului cum a promis la fiecare tură de alegeri rezolvarea apei și canalizării și  i-a bătut obrazul pentru declarațiile bizare legate de apa din școală: ”Primarul Creţu a spus ceva frapant: De ce să mai investim în apă curentă şi toaletă dacă copiii nu au nici acasă apă curentă şi toaletă? Nu am să-i mai întreb pe cei din PSD pentru că ei oricum sunt cu bagajele făcute, de ce nu au oamenii din Slătiniţa apă şi canalizare pentru că li s-a promis acest lucru, cu neruşinare de către PSD la toate alegerile. Au obţinut votul celor din Slătiniţa minţindu-i, fără să roşească, de câte ori au avut ocazia. Adică primarul nu face altceva decât să se autoincrimineze când spune acest lucru  dar să nu înţeleagă – un om cu instrucţia dânsului – că şcoala nu are doar rolul de a transmite informaţii, are un rol civilizator, are şi rolul de a transmite şi acele deprinderi reflex , care să folosească copiilor în viaţă, inclusiv acela de a se spăla pe mâini, lucru care ţine de igiena a intimă”, a declarat Turc. El a sugerat și o soluție de avarie, pe care a gândit-o împreună cu președintele municipal, antreprenor în zona de construcții: ”Putea fi rezolvată la Slătinița problema simplu. Pe acolo daca se punea un bazin pe o structură  copii ar fi avut apă prin cădere cu alimentare de la o cisternă, să se spele pe mâini dar și fose septice ecologice pentru toaletele pentru copii și profesori. dar nici măcar atât n-a catadicsit să facă administrati a PSD care, repet ,e pe picior de plecare

Președintele organizației PNL Bistrița, Sorin Hangan a explicat că, dacă municipalitatea nu face nimic în privința asta până la începerea şcolii, un grup de iniţiativă liberal, alături de părinţi, ia în calcul să ia acțiunea pe cont propriu pentru a amenajare şi să ceară Primăriei Bistriţa să le dea autorizaţie pentru o astfel de lucrare, care nu ar costa mai mult de 15 000-30000 de lei „Nu e un efort chiar aşa de mare. Sunt multe localităţi unde cetăţenii fac mult mai mult pentru comunitate şi pentru copiii lor”, a explicat Sorin Hangan.

„Să sperăm că nu vom întâmpina greutăţi în ceea ce priveşte construirea, nu construim abuziv, avem nevoie de o autorizaţie de construcţie. Sunt câţiva cetăţeni, părinţi, care vor să pună şi ei mâna şi mergem şi noi. Materialele reprezintă 30% din costul final”, a mai declarat Sorin Hangan.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. In cele trei mandate de primar Cretu a avut un comportament de vătaf, considerând orasul Bistrita cape propria lui mosie.
    Astfel, in urmă cu cativa ani Cretu le explica celor din Slătiniţa că pentru introducerea apei potabile in localitatea lor, dacă investiţia respectivă s-ar face cu banii colectaţi din impozite şi taxe ar fi nevoie de vreo 50 de ani pentru a strange suma. Si nu-i prima data când Creţu debitează o asemenea idioţenie, care-i trădează mentalitatea de vătaf. Iata un argument similar invocat mai recent de Cretu in legatura cu podul din Ghinda: „dacă s-ar aduna timp de 20 de ani bani din impozitele plătite de cei din Ghinda nu ar ajunge ca să li se facă un pod”, ceea ce demonstreaza ca omul are aceasta mentalitate si nu a inteles niciodata rolul administratiei in dezvoltarea armonioasa a tuturor localitătilor componente ale unui oras. Si cu toate astea, prostimea l-a votat de 3 ori ca primar .

Lasă un comentariu