Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două incendii izbucnite în Bistrița la o casă și un apartament au pus pe jar pompierii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii au avut astăzi de furcă cu trei focare de incendiu în județ dintre care cel puțin două s-au manifestat cu flacără deschisă.

Cele mai mari probleme le-a pus un incendiu izbucnit luni seara, în jurul orelor 19,00 la o casă din zona Podului Jelnei, cartierul Ștefan cel Mare în vecinătatea unui bloc de locuit. Pompierii au fost nevoiți să lucreze la înălțime pentru a lichida incendiul, care a izbucnit în interiorul unei case și la pod și amenința extinderea la mansarda blocului din imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat în jurul orelor 20,00, fără să afecteze și blocul învecinat. În schimb 5 încăperi din casa din imediata vecinătate a celei incendiate au fost inundate cu fum. Potrivit unui prim bilanț făcut de ISU Bistrița-Năsăud au ars 70 de mp din suprafața podului și alți 70 de metri pătrați din interiorul casei, pe întinderea a 3 încăperi.

Deocamdată pompierii nu se pronunță în privința cauzei izbucnirii incendiului și fac cercetări pentru a stabili de unde a pornit sinistrul.

Cu nici două ore înainte pompierii au fost solicitați pentru o reclamație de incendiu la un apartament dintr-un bloc de pe stada Mestaecănului din Bistrița. La fața locului au constatat că incendiul se manifesta de fapt doar la o mașină de spălat haine, iar fumul degajat s-a întins pe casa scării.

Intervenție cu trei servicii voluntare si ISU

Ziua incendiilor a început însă la Lunca Ilvei la acoperișul unei brutării. Acolo în jurul orelor 13,50 au intervenit echipaje de la Garda de Intervenție Sângeorz Bai, aparținând ISU dar și serviciile voluntare din trei comune: Lunca Ilvei, Măgura Ilvei și Poiana Ilvei, care au reușit să lichideze incendiul

Share.

About Author

Lasă un comentariu