Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Robert Sighiartău- trei provocări pentru noua sesiune parlamentară plus un program de relansare demografică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a anunțat pe pagina sa de facebook care sunt proiectele parlamentare pe care se  va concentra în sesiunea parlamentară care a debutat în 2 septembrie.

După succesul majorării alocațiilor, Robert Sighiartău revine cu un proiect în proximitatea temei: indexarea acestora cu rata inflației. Proiectul este deja la Camera Deputaților prin sertarele comisiei de muncă: ”Propunerea mea se află la Cameră, blocată de pesediști la Comisia de muncă. Va fi deblocată și o vom duce la bun sfârșit. Ce-am început cu mărirea alocațiilor pentru copii trebuie continuat. Alocațiile mărite trebuie protejate de inflația pesedistă” anunță Robert Sighiartău.

Pe agenda cu care a început noua sesiune parlamentară figurează un proiect anunțat de Robert Sighiartău încă la începutul verii,  eliminarea supraaccizei la carburanți, proiect înregistrat deja la Senat și pentru care deputatul bistrițean a inițiat și o petiție online:  ”Este o suprataxă oneroasă, impusă de pesediști și de ALDE, care a scumpit nu numai benzina și motorina, ci a generat un val de creșteri de prețuri. Trebuie desființată. Mulțumesc miilor de compatrioți care au semnat petiția pentru eliminarea supraaccizei. Să văd ce parlamentari PSD și ALDE mai au obrazul să o susțină și cum mai dau ochii cu alegătorii.” a scris liberalul pe facebook.

Un alt proiect cerut de data aceasta de mediul de afaceri, dar și de angajați este cel care prevede eliminarea supraimpozitării contractelor part-time , depus și acesta la Senat : ”Propunerea legislativă este înaintată la Senat, la pachet cu eliminarea supraaccizei la carburanți. Suprataxarea contractelor part-time este o altă lovitură pe care PSD și ALDE au dat-o multor români care muncesc din greu și economiei private. Plătim în continuare impozite pentru ore de muncă inexistente. Orice persoană are dreptul să lucreze cât dorește, iar impozitarea trebuie făcută în corelație cu orele prestate lunar”.

Misteriosul program de relansare demografică

Robert Sighiartău a anunțat și un proiect de amploare, construit în jurul devizei ” Viață pentru România” ,  în legătură cu care promite să ofere detalii în curând, odată cu definitivarea unor consultări : ”  Voi face public, curând, un program cu măsuri active pentru relansarea demografică, sprijinirea creșterii natalității – ”Viață pentru România”. Voi iniția consultări asupra acestui program cu asociațiile de părinți, cu ONG-uri din domeniu și cu toți cei interesați din țară și diaspora. Guvernarea pesedistă a secătuit țara, a irosit bani publici, a marginalizat și alungat competențe. A stors România de viață. Atât cât pot eu, alături de colegii mei și de mulți dintre voi, mă voi lupta pentru viitorul copiilor noștri, pentru relansarea dinamicii sociale și economice. Contez pe sprijinul vostru! Viață pentru România!” a mai anunțat deputatul PNL de Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu