Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Barna: ”Avem o veche clasă politică, care și-a terminat benzina și competența. Trebuie schimbată fundamental funcționarea statului român!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezent la Bistrița în turneu preelectoral prezidențiabilul Alianței  USR-PLUS , Dan Barna a vorbit într-o conferință de presă despre nevoia de schimbare a  instituțiilor statului român, după ce ultimele crize, inclusiv cea de la Caracal, ar fi arătat cât de eșuate sunt: ” Avem nevoie de această schimbare, nu mai putem continua cu ceea ce s-a întâmplat de 30 de ani în România. Aproape în fiecare săptămână vedem că statul nu mai funcţionează” .

Președintele USR susține și  că vechea clasă politică și-a arătat limitele și că este incapabilă să ofere alternative la disoluția instituțiilor statului român, așa cum este incapabilă să oprească hemoragia  plecărilor românilor în străinătate:   ” ..Lucrurile astea nu pot fi oprite decât dacă vin în viaţa politică şi de asta fac apel şi la bistriţeni să vină alături de USR, alături de PLUS, alături de alianţa noastră pentru că avem nevoie ca oamenii să se implice în însănătoşirea societăţii. Alternative în momentul de faţă nu mai există. Avem o veche clasă politică, care din punctul meu de vedere şi-a terminat benzina, şi competenţa şi buna credinţă şi avem pe partea cealaltă nişte oameni care, având cariere, având profesii, au înţeles că, dacă nu se implică, nu mai avem nicio şansă ca societate. Această schimbare este necesar să se întâmple aici, acum, astăzi şi nu peste 5 ani sau peste 10 ani cum aud prin diverse dezbateri. Nu ne mai permitem să pierdem încă cinci oraşe până să înţelegem că trebuie să schimbăm fundamental modalitatea în care funcţionează statul român”, a mai spus Dan Barna.

Liderul USR susține că îi dorește să fie tipul „preşedintelui implicat, prezent, preşedinte care contribuie, prin forţa mesajului, la preocupările oamenilor acolo unde se află ei”, iar obiectivele sale sunt  demararea unor lucrări mari de infrastructură, reforma în educaţie, susţinerea antreprenoriatului şi susţinerea de afaceri de către tinerii din România, dar şi din Diaspora:  „Într-adevăr, preşedintele statului nu construieşte autostrăzi şi nu găseşte amplasamente pentru gropi de gunoi şi nu face colectare selectivă – una dintre problemele de aici, din Bistriţa – dar preşedintele statului poate da mesaje, acele mesaje şi să vorbească despre acele priorităţi de care cu adevărat le pasă românilor”, a adăugat Barna.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu