Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Augustin Zegrean spune că Viorica Dăncilă are șanse mari să câștige la CCR în disputa cu președintele pe tema miniștrilor interimari

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean crede că premierul Viorica Dăncilă are șanse mari să câștige la CCR dacă va ataca decizia  președintelui Klaus Iohannis de a respinge numirea miniștrilor interimari de la  Energie, Mediu și relația cu Parlamentul. 

Augustin Zegrean a explicat pentru Hotnews că textul Constituției nu prea lasă loc de întors în caz de vacantare a postului : “Este răspunderea președintelui această decizie pentru că în Constituție este termen imperativ că în caz de vacantare a postului, președintele va desemna un ministru interimar pentru cel mult 45 de zile. Exprimarea din Constituție nu lasă loc de întors, mai ales că cei propuși pentru a fi interimari sunt miniștri în funcție, deci ei îndeplinesc condițiile de a fi miniștri.”

Pe de altă parte fostul președinte CCR spune că situația se va prelungi pentru că premierul nu are niciun interes să meargă în Parlament: ”Viorica Dăncilă poate să lase aceste ministere fără miniștri, pentru că știe că pentru miniștri titulari ar trebui să meargă în Parlament pentru a cere votul, în condițiile în care s-a schimbat structura Guvernului după retragerea ALDE. Ministerele pot funcționa fără titulari în acest interval, pentru că la fiecare minister trebuie să existe un înlocuitor. Guvernul va lucra cu mai puțini miniștri. Nu se desființează ministerele, nici Guvernul nu moare dacă nu numește domnul președinte miniștrii interimari”

Dacă Viorica Dăncilă merge la CCR, cu siguranță are șanse, pentru că exprimarea din Constituție nu lasă loc de întors, a mai spus Zegrean potrivit Hotnews.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu