Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lipițanul devenit campion mondial la atelaje este noua atracție a Hergheliei Beclean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un armăsar lipițan desemnat campion mondial la categoria atelaje, cai 1-5 ani la Campionatul Mondial organizat zilele trecute în Ungaria este una dintre principalele  atracții ale Hergheliei din Beclean.

Căluțul campion se numește  NEAPOLITANO XXXI-42 și este un lipițan crescut la Herghelia Beclean alături de alte exemplare superbe din rasa lipițan colorat  cu robă neagră și murgă, dar și din alte rase,. De altfel Herghelia din Beclean este, potrivit Romsilva, singurul loc din lume care crește si ameliorează genetic această rasă.

De altfel Romsilva, care a anunțat ieri printr-un comunicat de presă performanța obținută de armăsarul crescut în Herghelia din Beclean spune că performanța lui Neapolitano este unică pentru sportului ecvestru românesc și reprezintă ”validarea unui amplu și complex proiect de perfecționare genetică și de punere în valoare a nucleului de rasă Lipițană, derulat de Romsilva prin Direcția de Cai de Rasă, la Herghelia Beclean – singurul loc din lume unde este crescut în mod sistematic Lipițanul colorat ( cu roba neagră și murgă).”

Romsilva, prin Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor din subordine, administrează 12 herghelii și 4 depozite de de armăsari unde sunt conservate și ameliorate genetic 13 rase de cai, informează o postare de pe pagina Romsilva.-Herghelii de Cai.

Tânărul campion mondial, Neapolitano, pentru care a fost intonat imnul României la campionatul Mondial din Mezohegyes (Ungaria)  a fost condus  de un sportiv al Clubului Hipic ”Romsilva”, ing. Roland Varga,  ajutat de secundul Leon ONIȘOR.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu