Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputata Cristina Iurișniți îl ia la întrebări pe ministrul Breaz pe tema digitalizării din școli. Așteaptă răspuns în scris

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR Cristina Iurișniți i-a adresat o interpelare ministrului interimar al educației, Daniel Breaz, legat de starea informatizării școlilor din România.

Interpelarea deputatului bistrițean a pornit de la două anunțuri ale PSD, promovate cu insistență de partidul de guvernământ referitoare la două contracte de finanțare UE semnate recent, pentru informatizarea școlilor românești. Cristina Iurișniți remarcă însă că cele două contracte sau  detalii despre aplicarea lor lipsesc cu desăvârșire: ”Până la acest moment, cele două contracte nu au fost publicate și nu există niciun anunț care să explice românilor care va fi durata de implementare a contractelor, care sunt obligațiile asumate de statul român, care sunt obiectivele asumate.
Am solicitat Ministrului interimar Breaz să îmi transmită contractele pe care le-a semnat în data de 10 septembrie în vederea implementării proiectelor (i) Sistemul informatic de management al şcolarităţii – SIMS și (ii) „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise – Biblioteca școlară virtuală”.precizează deputatul USR.

Și dacă tot e vorba de proiecte de digitalizare, Cristina Iurișniți vrea să afle  și statisticile digitalizării din școlile românești de la același ministru Daniel Breaz: Mai mult, ar fi interesant de aflat care sunt cifrele actuale cu privire la starea infrastructurii informatice din școlile din România. Avem școli cu toalete în curte, care nu asigură nicio condiție de siguranță și igienă, care nu pun la dispoziția elevilor standarde minime de desfășuare optimă a actului educațional, însă ministrul Breaz afirmă că ,,Guvernului îi pasă de educație”. Același discurs demagogic, lipsit de viziune și coerență care doar promite, fără să existe dovezi concrete că lucrurile se vor îmbunătăți în educație.” comentează deputatul USR într-un comunicat de presă.

În privința interpelării deputatul Cristina Iurișniți i-a scris ministrului interimar de la Educație că așteaptă, după toate normele parlamentare, ca răspunsul să-i fie oferit în scris.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu