Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii din Bistrița-Năsăud au strâns o cincime din numărul semnăturilor necesare pentru înregistrarea candidaturii lui Iohannis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Filiala PNL Bistrița-Năsăud  a depășit targetul impus de centru la numărul de semnături strânse pentru înregistrarea candidaturii președintelui  Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Față de 34000 de semnături cerute de conducerea centrală, liberalii au anunțat astăzi într-o conferință de presă că au strâns 40 300. Cifra nu e de neglijat în condițiile în care un candidat are nevoie de 200 000 de semnături pentru a-și depune candidatura. Aceasta ar însemna că numai din filiala Bistrița-Năsăud s-a adunat o cincime din numărul necesar de semnături la nivel național. Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a explicat însă la o emisiune la ASTV că la nivel național PNL nu va depune 200 000, cât cere legea, ci 2 milioane de semnături.

De altfel Turc le-a mulțumit astăzi într-o conferință de presă colegilor săi din filială pentru modul în care au reușit să se mobilizeze: ”Faţă de targetul de 34.000 semnături, am adunat un număr de 40.300 de semnături. Le mulţumesc tuturor celor care prin semnătura lor susţin candidatura pentru un al doilea mandat al preşedintelui Klaud Iohannis. Îmi cer scuze celor care, nu puţini, ar fi semnat dar nu am reuşit să ajungem, fiind o perioadă destul de scurtă de timp. Îi asigur pe toţi conjudeţenii noştri de faptul că preşedintele Klaus Iohannis este de departe cea mai bună soluţie pentru România. Preşedintele Iohannis nu este un preşedinte spectaculos, dar este un preşedinte eficient. Reprezintă un excelent mesager pentru România pe plan internaţional, iar pe plan intern a fost reduta în care PSD a lovit în toţi aceşti ani, inclusiv prin diminuarea atribuţiilor preşedintelui, dar a fost reduta de care nu s-a putut trece”, a mai spus Ioan Turc.

Liderul liberal a spus și că Iohannis e un președinte de construcție și că politic a rezistat foarte bine atacurilor de uzură ale PSD: Preşedintele este un om de construcţie şi mai puţin un om de luptă, de uzură sau de gherilă politică. Din calitatea sa de primar al Sibiului, a fost omul care a scos Sibiul din cenuşiul comunist, fiind primul oraş din România care a făcut acest pas. O spun cu multă încredere, preşedintele Iohannis, după un mandat în care a fost obligat să reziste unor atacuri permanente ale PSD îndreptate împotriva interesului naţional, împotriva statului de drept, în cel de-al doilea mandat va construi alături de un guvern responsabil şi alături de o majoritate parlamentară responsabilă”a mai spus Ioan Turc

Share.

About Author

Lasă un comentariu