Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca, inițiatorul legii care impune bariere CFR semnalizate acustic și luminos anunță primul succes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instalarea barierelor cu semnalizare vizuală și acustică la trecerea de nivel cu calea ferată din Viișoara, acolo unde și-au pierdut viața șase tineri în două accidente dramatice a fost salutată într-un anunț de presă de deputatul PMP Ionuț Simionca, cel care a inițiat și promovat o lege care a obligat CFR să instaleze astfel de bariere în zonele cu probleme.

Sistemul de bariere de la Viișoara aflat încă în perioada de probă va fi puse oficial în funcțiune vineri, 4 octombrie, anunță deputatul bistrițean care spune că este vorba de prima barieră cu semnalizarea custică și sonoră instalată de la intrarea în vigoare a legii sale: ”M-am bucurat să văd că, după doi ani de muncă în Parlament, am reușit instalarea barierei la nivel cu calea ferată la Viișoara, într-un loc în care s-au pierdut vieți omenești nevinovate. Iată că legea mea, care prevede instalarea de bariere și semnale luminoase pe drumurile principale, va aduce un plus de siguranță celor aflați în trafic și va contribui la salvarea de vieți omenești. În memoria celor care și-au pierdut viața în accidentele cumplite de la Viișoara, m-am simțit dator să promovez un act normativ care să ne asigure că asemenea tragedii nu se vor mai întâmpla” spune Simionca.

Conform Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, al cărui unic inițiator este Ionuț Simionca Ministerul Transporturilor este obligat să  efectueze lucrări pentru creșterea siguranței traficului rutier și feroviar iar administratorii căilor ferate sunt obligați să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri, iar până la 1 ianuarie 2020 toate aceste treceri care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semi-bariere.

După finalizarea, în Bistrița, a barierei de la Viișoara, urmează cea de pe strada Lucian Blaga. Este obligatoriu însă ca proiectul să meargă mai departe. În localitățile Livezile și Prundul Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, unde aceste bariere trebuie obligatoriu instalate”, a mai spus Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud.

Share.

Lasă un comentariu