Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul Diana Morar după ultima solicitare a Supercom: ”Se umblă la buzunarele bistrițenilor, din nou!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O nouă solicitare a Supercom de majorare a taxei de salubrizare adresată Consiliului Local a stârnit revolta unui consilier liberal. Diana Morar descrie într-o postare pe facebook cum a ajuns firma de salubritate care a câștigat licitația la un preț mic să obțină creșteri succesive ale tarifelor, dar și care sunt tertipurile de care se folosește pentru a obține de la municipalitate bani în avans pentru servicii pe care nu le-a presta : ”Supercom solicită majorarea taxei de salubrizare. Asta deoarece a câștigat licitația la un preț mic, după care a crescut prețul în mod artificial. Acum avem un tarif de 11.5 lei/persoană în loc de 8.12 lei!

Din bugetul local, Primăria Bistrița plătește o subvenție pentru tariful anterior, subvenție de 1.52 de lei pe persoană și acum se aproba o subvenționare cu 4.90 de lei/persoană, adică de trei ori mai mult. Este un tertip prin care operatorul va încasa în avans bani pentru un serviciu pe care nu l-a prestat! Consider că acest aspect este la limita legii: să subvenționăm din bugetul local un serviciu asupra căruia nu avem niciun fel de control. Mai ales că acest aspect nu a fost prevăzut în contractul de delegare câștigat de Supercom.
Subvenția lunara estimata ce urmează sa fie suportată din bugetul local pentru anul 2019 este circa de 269.500 lei/luna (pentru 55 mii beneficiari estimat)” a explicat Diana Morar întregul mecanism.

Avocata liberală face trimitere inclusiv la  încrângătura de interese politice care au adus Supercomul la Bistrița, dar și cum a luat conducerea municipalități banii din investiții pentru a plăti subvenția: ”Anual, compania SUPERCOM deținuta de fostul coleg de Senat al primarului PSD Crețu Ovidiu, va încasa în avans aproximativ un milion de euro pentru un serviciu de colectare pe care nu îl realizează în parametri optimi, știm cu toții asta.

Trebuie să spunem că acești bani sunt luați de pe investiții și Primăria Bistrița ar trebui să gestioneze cu eficiență banii publici. Subvenția maschează tariful enorm pentru colectarea deșeurilor, dacă ar fi să ne raportăm la calitatea colectării. Ciudat cum frecvența de colectare a scăzut, după cum se arată în documentele transmise de Supercom la ultima ședință de Consiliu Local și acum Supercom are pretenția să încaseze un milion de euro direct din bugetul local, prin această taxă de salubrizare”.

Diana Morar crede că soluția la hemoragia de bani către firma de salubritate ar fi ieșirea de urgență a municipalității din ADI Deșeuri și explică și care sunt mecanismele juridice care să o justifice:” Cetățenii doresc un serviciu de calitate și nu pot fi păcăliți de aceste subvenții populiste, plătite din banii de taxe și impozite!
De aceste aspecte cei ce Votati PENTRU sunteți direct răspunzători pentru ca faceți favoruri acestei companii private în detrimentul buzunarului bistrițenilor.În calitate de consilier local PNL, susțin ieșirea urgentă din ADI Deșeuri, astfel încât Consiliul Local să gestioneze colectarea deșeurilor, pentru a avea control pe tarif și pe calitatea actului de colectare. Juridic avem o serie de pârghii în acest sens și vedem cu toții că operatorul nu e în stare să colecteze selectiv, se victimizează mereu și crește tariful la câteva luni de la semnarea contractului adjudecat prin licitație ca și acum când solicită o subvenție de trei ori mai mare” mai spune consilierul locall liberal.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu