Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cei doi secretari de stat din Bistrița-Năsăud au scăpat de primul val de demiteri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cei doi secretari de stat din Bistrița-Năsăud, Alexandru Pugna -PSD ( Ministerul Culturii) și Sorin Roșu Mareș – fost ALDE (Ministerul Agriculturii ) nu sunt pe lista celor demiși de Guvernul Orban joi.

Premierul Ludovic Orban a semnat astăzi ordinele de demitere pentru 38 de secretari de stat și consilieri de stat majoritatea ai Partidului Social Democrat. Pe lista celor 38 de secretari de stat, publicată de Hotnews doi sunt de la Ministerul Agriculturii ( Daniel Botănoiu și Valentin Țachianu , în ministerul condus acum de Adrian Oros rămânând deocamdată Sdoar doi secretari de stat între care și Sorin Roșu Mareș. Acesta din urmă și-a mai pierdut postul pentru o săptămână după ce și-a dat demisia odată cu ieșirea ALDE de la Guvernare. A revenit însă pe post acceptând oferta Vioricăi Dăncilă, ceae ce i-a atras o decizie de excludere din ALDE Bistrița-Năsăud.

De primul val al demiterilor a scăpat și secretarul de stat de la Cultură, interpretul de muzică populară Alexandru Pugna, ocupant al acestei funcții de ani de zile.

Dacă nu sunt pe lista celor 38 aceasta nu înseamnă că cei doi bistrițeni au scăpat de demitere, premierul Ludovic Orban declarând că în funcțiile de demnitate publică nu vor rămâne membrii ai PSD: ”Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală și după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcții de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat. Toți secretarii de stat PSD, toți președinții, vicepreședinții și în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare și funcționare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, l, după participarea la Topul Național al Firmelor Private din România

Share.

About Author

Lasă un comentariu