Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Klaus Iohannis la Bistrița: ”eu nu sunt cu PSD-ul într-o competiție electorală, eu sunt cu PSD-ul în război” VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis le-a spus simpatizanților prezenți  sâmbătă după amiaza la întâlnirea electorală de la Bistrița, organizată la Sala Polivalentă , că nu are, personal, o bătălie cu Partidul Social Democrat, ci că este de-a dreptul în război cu acest partid, despre care a afirmat că a guvernat împotriva românilor și că a luptat în stradă la propriu împotriva propriului popor, odată cu represaliile din 10 august 2018.

Iohannis a mai spus și că în 24 noiembrie românii ar trebui să trimită PSD-ul pentru multă vreme în opoziție:” Turul 2 trebuie câștigat, dar nu oricum, turul 2 trebuie câștigat cu o majoritatea covârșitoare, o majoritatea care arate PSD-ului foarte clar unde îi este locul: și anume: în OPOZIȚIE” a transmis Klaus Iohannis, care le-a mulțumit de mai multe ori bistrițenilor și liderilor PNL, Robert Sighiartau și Ioan Turc pentru al treilea rezultat din țară obținut în județ la primul tur de scrutin, dar și la europarlamentarele din 26 mai. Cât despre PSD, Iohannis a avut din nou o luare de poziție extrem de tranșantă, acuzându-i în discursul său că  a guvernat împotriva propriului popor: ”Vă amintiți, că am a avut câteva prezențe în campania electorală, chiar mai multe  și le-am spus oamenilor în țară: dragii mei, eu nu sunt cu PSD-ul într-o competiție electorală , eu sunt cu PSD-ul în război. Noi suntem cu PSD-ul în război .Și asta nu pentru ca noi suntem așa, răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat  împotriva românilor. În 2016  PSD a venit la putere cu promisiuni mari. Și nici n-a ajuns bine la Palatul Victoria și au început să guverneze împotriva românilor. Este inadmisibil, a fost inadmisibil. Si rezultatul e cel pe care l-au meritat: au fost înlăturați de la putere.”

”Au încercat să-i îngenuncheze pe români cu forța. Mare prostie!„

Președintele Iohannis le-a reamintit  bistrițenilor și că bătălia e departe de a fi încheiată: ” Am câștigat bătălii importante, dar războiul nu s-a terminat. O bătălie foarte importantă se dă în turul 2. Da contez pe voi și contez ca până atunci îl  veți convinge si pe alții să meargă la vot. Alegătorul cu ștampila în mână e eroul alegerilor: convingeți câți mai mulți oameni sa voteze… Pentru că noi ne dorim o cu totul altă realitate decât cea care a oferit-o PSD-ul românilor…Guvernul PSD-ului a luptat în stradă, la propriu, împotriva românilor: și mă refer desigur  la acel 10 august. Inimaginabil. Dar până acolo i-a dus mintea, să încerce  să-i îngenuncheze pe români cu forța. Mare prostie. Nimeni nu a reușit vreodată sa-i îngenuncheze pe români.Cum să-i îngenunchezi pe români cu forța?.. Și PSD-ul în veci pururi nu va reuși.” 

Klaus Iohannis a insistat și că PSD a  făcut mult rău românilor în ultimii 3 de ani, insistând că lupta nu se va încheia nici cu turul al 2-lea : ”Dar de stricat au reușit să strice multe. În ultimii 30 de ani de când ne-am eliberat de comunism, nu am reușit să ne eliberăm de tot de comuniști.  În ultimii ani PSD-ul a făcut foarte mare rău românilor.  PSD-ului e motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat, mai mult, mai bine. PSD-ul e motivul principal pentru care 4 milioane de români nu s-au mai regăsit în sistemele de aici. Toate acestea trebuie să le corectăm, trebuie să le schimbăm. Și vă spun ceva. Schimbarea tocmai se petrece. Schimbarea mare a început pe 26 mai – voi ați fost pe locul 3. Iar aici locul 3 este extrem de onorant… Schimbarea a continuat și va continua, va continua pe 24 noiembrie, va continua la alegerile locale, și înțeleg că sunteti in poll position pentru Primăria Bistriței.

 Dragii mei, schimbarea merge mai departe. Pentru asta va întreb : Voi credeti că vom câștiga alegerile? (se aud un ”Da” prelungit din sală)…Atunci dragii mei la vot!” și-a încheiat discursul de la Bistrița Klaus Iohannis. (VIDEO )

Președintele Klaus Iohannis a ajuns  pe Pietonalul Bistriței  sâmbăta la ora 14,00, exact la 5 ani distanță de când a câștigat primul mandat de președinte. A dat mâna cu sutele de bistrițeni care s-au înghesuit să-l vadă, a făcut fotografii zeci de fotografii, după care a participat la o întâlnire de o jumătate de oră cu  stafful PNL BN și  primarii partidului. Președintele a parcurs drumul până la Sala Polivalentă unde a fost organizat mitingul electoral tot pe jos, tot drumul fiind însoțit de sutele de bistrițeni care au  venit să-l vadă. Sala Polivalentă a fost umplută până la refuz, mulți dintre cei sosiți la miting trebuind să se mulțumească cu urmărirea discursurilor pe un ecran gigant din fața Sălii Polivalente. Mitingul Electoral a fost fost prezentat de secretarul general al PNL , bistrițeanul Robert Sighiartău . Au ținut discursuri Alina Gorghiu, fostul președinte al PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, primvicepreședintele PNL și Ioan Turc președintele PNL BN.

Share.

About Author

Lasă un comentariu