Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean o reclamă pe Olguța Vasilescu la CNCD pentru derapajul din declarația cu lagărele de concentrare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președinta Comisie de Egalitate de șanse a Camerei Deputaților, Cristina Iurișniți a declarat că va cere Consiliului Național de Combatere a Discriminării să o sancționeze pe deputatul Olguța Vasilescu pentru derapajul public legat de lagărele de concentrare din mesajul transmis la adresa lui Klaus Iohannis.

Șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă a declarat că “Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, asta după ce președintele  Iohannis susținuse la Bistrița că el nu este în competiție electorală cu PSD, ci că e în război cu acest partid.  Deputatul Cristina Iurișniți consideră că acest gen de declarații, precum și violența politică  trebuie obligatoriu sancționate: ”În calitate de președintă a Comisiei pentru egalitate de șanse, voi semnala rapid aceste derapaje CNCD-ului, care trebuie să-și facă datoria în respectarea drepturilor omului și luptei împotriva discriminării pentru care își desfășoară activitatea”.

Și liberalii au declarat că vor să sesizeze Consiliului Național de Combatere a Discriminării. Europarlamentarul Rareș Bogdan a declara pentru Digi 24: Vom depune plângere. Vorbim de un etnic german votat de patru ori de sibieni, de români acum 5 ani, în urma cu o săptămâna de 3,7 milioane de romani, recunoscut de acest popor. Nu poți să vii la nesfârșit să strecori ura de rasă într-o societate care trebuie sa se europenizeze… Astfel de afirmații creează o problemă la nivelul statului român cu cel german. Sunt convins ca ambasadorul Germaniei va reacționa. E o bătaie de joc pe care o aduce si comunității evreiești, care a trecut printr-o tragedie cumplită”, a declarat, la Digi 24 Rares Bogdan.
Contactat de acelasi post de televiziune, presedintele CNCD Csaba Asztalos s-a declarat ingrijorat de “discursul de ura” din aceasta campanie, aratand ca au existat mai multe sesizari în acaestă campanie prezidențială

Share.

About Author

Lasă un comentariu