Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primul Festival de Film al Bistriței, NOFF debutează joi cu proiecții de la ora 14,00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NOSA Film Festival Bistrița, pe scurt NOFF își deschide porțile joi, 21 noiembrie de la ora 14,00, cu două proiecții, programate în cele două săli ale Cinema Dacia.

Organizatorii vă propun în deschidere de la 14,30 un documentar excepțional,  Maria by Callas, un film  realizat de fotograful și cineastul Tom Volf după înregistrări, unele inedite din arhiva personală a celei mai mari cântărețe de operă a ultimei jumătăți a secolului XX, filmări de televiziune și interviuri, documente personale. Sunt imagini care nu doar exemplifică celebritatea uriașă de care avea parte artista, dar și  latura umană, vulnerabilitatea ei, relația ambiguă cu  presa, relația pasională cu Aristotel Onansis, celebrul armator pe care l-a iubit toată viața și  care s-a căsătorit în final cu văduva lui John Kennedy și în final singurătatea, revelată din scrisorile citite din off de vocea actriței  Fanny Ardant ( video trailler film):

 

Proiecția de la Bistrița este programată de la ora 14,30 în sala Valeria Peter Predescu.

Intrarea la festival este gratuită, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se pot procura de la ghișeul Centrului Cultural Dacia. ” Tot acolo va trebui să precizați care sunt filmele pe care doriți să le vizionați, astfel încât să vă poată fi alocat un loc în sală la difuzările respective” anunță organizatorii, Fundația Liviu Rebreanu, Centrul pentru Cultură BN și Consiliul Județean. Și tot astăzi în sala Adrian Pintea, NOFF a programat filmul ” Harvy și muzeul magic” 3D.

Și tot joi, în Sala Valeria Peter Predescu puteți urmări de la 16,30 documentarul Safari, iar de la 19,00 sunteți invitați la ”Povești Trăznite” , o producție Spania-Argentina, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2015. E o poveste despre dragoste, dezamăgire, răzbunări ale trecutului și violența din detaliile vieții de zi cu zi (urmariti trailler-ul filmului)

 

h

Bi
Share.

About Author

Lasă un comentariu