Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În nouă comune din BN Klaus Iohannis a depășit 80% . Ce le-a transmis Ioan Turc celor care au votat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În timp ce orașele din Bistrița-Năsăud au contabilizat procente  în favoarea lui Klaus Iohannis care au depășit 64 % (Năsăud 68,03% și Beclean 64,95 %) iar Sângeorz-Băi și municipiul Bistrița peste 76 % (76,98 % Bistrița și 77,06 % Sângeorz Băi) 9 comune au procente care depășesc 80%. Printre acestea se numără la egalitate Runcu Salvei și Tiha Bârgăului  cu 85,66% dar și Dumitra, Spermezeu, Livezile, Rebra. Cele mai puține voturi le-a obținut Viorica Dăncilă la Runca Salvei, unde abia 80 de alegatori i-au dat votul.

Luni într-o conferință de presă președintele județean al PNL, Ioan Turc le-a mulțumit colegilor din organizație care-au făcut posibil scorul și a spus că rezultatul e cu bătaie lungă pentru alegerile care vor veni anul viitor:   ”Am câştigat în toate oraşele, felicit Organizaţia Bistriţa care a muncit enorm în această campanie. Îi felicit pe bistriţenii care, iată, a treia oară consecutiv, dacă este să ne raportăm şi la referendum, a patra oară consecutiv, ne arată o susţinere formidabilă. Îi asigurăm de faptul că vom întoarce, după alegerile locale, cu multă mulţumire ceea ce ei ne dau astăzi, printr-o bună administrare a municipiului. Năsăudul a avut un scor remarcabil. La Sângeoez Băi e un scor care, din punctul meu de vedere, închide povestea pe alegerile locale de anul viitor”.

Turc le-a mulțumit și tuturor alegătorilor care au votat constant în turul 1 si 2 cu Klaus Iohannis dar și celor care au ales PMP sau USR-PLus în primul tur, dar au mers apoi pe mâna lui Iohannis: Încă o dată ne-am făcut datoria, am reuşit să bifăm într-un mod excepţional un rând de alegeri de o însemnătate uriaşă pentru această ţară. Le mulţumesc într-un mod cu totul şi cu totul special conjudeţenilor noştri care au ieşit la vot, care au votat pentru o Românie normală. Le mulţumesc şi celor care au ieşit la vot şi l-au votat pe contracandidatul preşedintelui Iohannis, pentru faptul că au făcut un exerciţiu absolut democratic. Le mulţumesc celor care în primul tur au votat cu USR PLUS, mulţumesc electoratului PMP, care în mod categoric l-au susţinut pe Klaus Iohannis.

În Bistrița-Năsăud scorul lui Klaus Iohannis a fost de aproape 72 %, ceea ce a plasat filiala pe locul 9 într-un clasament neoficial al județelor în ordinea procentelor candidatului PNL

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu