Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Incendiu după miezul nopții la una dintre casele familiale a DGASPC. Mai multe fete au avut nevoie de asistență medicală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii au fost chemați după ora 1,00 noaptea să stingă un incendiu declanșat la o casă de tip familial din Bistrița aparținând Direcției Județene de Asistență Socială și Protecție a Copilului, din strada Ion Pop Reteganu.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Bistrița-Năsăud incendiul s-a manifestat într-una dintre camere, cuprinzând mai multe corpuri de mobilier. Pompierii au evacuat în condiții de siguranță cei 9 copii și 2 îngrijitori aflați la momentul incendiului în casa familială și au reușit să localizeze imediat incendiul care a distrus câteva elemente de mobilier. Rezidenții Casei au fost evaluați de echipajul medical și nu prezentau probleme medicale, informează ISU. Copiii și asistenții au fost transferați în timpul nopții la o altă casă a Sistemului de Protecție a Copilului.

UPDATE: trei fete de 13,15 și 16 ani care acuzau simptome ușoare de intoxicare cu fum au fost transportate la secția de Pediatrie a  Spitalului Județean. Ulterior o  patra fată, de 19 ani a fost transportată la Spital cu aceleași simptome.

Casa de tip familial din strada Ion Pop Reteganu a fost dată în folosință în vara anului trecut, fiind o construcție realizată în parteneriat de fundația britanică Hope and Homes for Children (HHC) și Consiliul Județean BN. Casa a fost vizitată în iulie 2019 de Ambasadorul USA, Hans Klemm.

Share.

About Author

Lasă un comentariu