Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE:Locuitorii Bistriței invitați în ședința de Consiliu Local pentru a-i pune întrebări primarului despre iluminatul public Replica primarului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un consilier al opoziției, Ioan Peteleu, i-a invitat joi de la ora 14,00 pe locuitorii Bistriței, interesați de iluminatul public să-i adreseze direct  întrebări primarului Ovidiu Crețu în ședința de Consiliu Local dacă vor să știe când se va aprinde becul și pe strada lor.

Îi invit pe bistrițenii care nu au iluminat public pe străzile lor să participe la ședința Consiliului Local din 28 noiembrie 2019, ora 14:00, pentru a afla în direct de la primar, când se va aprinde becul și pe strada lor. Pe a primarului am verificat personal și becul e aprins, unul chiar la poartă” scrie la finalul unui comunicat de presă consilierul PNL Ioan Peteleu, fost viceprimar al Bistriței. Peteleu îl acuză pe Ovidiu Crețu, la capătul unei comunicat în care enumeră nerealizările celor 11 ani cu actualul edil că a prioritizat în trecut unele investiții pentru confortul personal: e vorba de asfaltarea străzii pe care acesta locuiește, în fața altora care aveau documentații tehnice gata, da, mai ales că, recent, iluminatul stradal cu leduri a fost realizat pe aceeași stradă a Moșilor, înainte chiar ca documentația tehnică să fie aprobată în Consiliul Local. Mai mult chiar de la o lună la alta, ce s-a votat în ședința din octombrie a trebuit repus pe ordinea de zi cu modificări și votat a doua oară, în ședința din 28 noiembrie,

: ” Se pare însă că edilul Crețu nu s-a mulțumit doar cu asfaltarea străzii pe care locuiește și „și-a tras” de câteva luni și un sistem de iluminat public cu led, ca nu cumva să se împiedice când ajunge seara târziu acasă după o zi „grea” la birou, asta în timp ce zone întregi ale orașului sunt în beznă totală.Datorită stresului mare generat de funcția pe care o ocupă, primarul a făcut în regim de urgență investiția respectivă, uitând să supună aprobării Consiliului Local documentația tehnico-economică (Studiul de Fezabilitate), obligatorie pentru derularea oricărei investiții, documentație pe care au adus-o pe masa consiliului doar în ședința 31 octombrie 2019, investiția fiind deja făcută de câteva luni bune. Post factum așadar!” acuză Ioan Peteleu.

Acesta vorbește și despre slaba calitate a documentației , dar mai ales a faptul că cel a făcut execuția lucrării a realizat și studiul tehnic, ba mai mult ar fi introdus date false pentru a justifica necesitatea investiției: : ”Nu mai vorbesc de calitatea foarte slabă a documentației respective care a costat peste 30000 lei, realizată culmea, chiar de firma care a făcut între timp și lucrarea. Ei centrează, ei dau cu capul! Mai grav este că, fără să înțeleagă ce trebuie să scrie în unele capitole din studiul de fezabilitate (analfabetism funcțional), elaboratorul documentației introduce intenționat informații false în scopul justificării nevoii investiției.”

Peteleu îi spune de la obraz primarului: ”Pe lângă faptul că este ILEGAL ce ați făcut domn’ primar, este și IMORAL tovarășe Crețu. Este rușinos de-a dreptul că vă folosiți de funcție să vă rezolvați propriile interese. Abuziv aș putea spune!” dar îl acuză și pe viceprimar: ”Și dumneavoastră, domnule viceprimar Niculae, ați comis aceeași ilegalitate, pentru că Direcția de Servicii Publice care realizează „reparațiile investiționale, marca OTC”este sub coordonarea dumneavoastră, sau nu știați? Sau știați dar ați închis ochii pentru simplu fapt că primarul este șeful dumneavoastră de la care „învățați administrație”.

Peteleu concluzionează: ”Nerespectarea legilor în primăria Bistrița este o chestiune de notorietate. Și în anul 2017, Curtea de Conturi a constatat abateri grave de la legalitate, pe spețe similare: proiecte și lucrări de instalații electrice la obiectivul Pârtia de schi Unirea și extindere rețea de iluminat public str.Petru Maior. Problema este că nu s-a mers mai departe, deși se poate observa cu ușurință că este vorba de o practică bine pusă la punct care servește clar unor interese personale sau de grup, altele decât cele publice! Un lucru este clar: ca să ai asfalt și iluminat pe stradă, trebuie să fi sau primar, sau șmecher”

Ce a răspuns primarul Crețu 

Subiectul a făcut obiectul unui schimb de replici între Ioan Peteleu și primarul Ovidiu Crețu și în ședința de joi, 28 noiembrie. După ce executivul a repus pe ordinea de zi pentru a-l vota un proiect referitor studiul de fezabilitate la îngroparea cablurilor de Electricitate pe strada Moșilor, cea pe care locuiește primarul Crețu, aceasta după ce în urmă cu o lună consilierii au votat proiectul aceluiași SF, însă cu erori, Peteleu a cerut public explicații. Primarul Crețu și-a asumat eroarea din SF-ul anterior și a a justificat lipsa sa din țară la momentul ședinței în cauză și și-a cerut inclusiv scuze. El a încercat sa explice și contextul investiției de pe strada pe care stă legat de iluminatul stradal, explicând că Electrica ar fi făcut o lucrare de realizare  a cablurilor îngropate pentru un grup de blocuri din apropiere, ocazie cu care ar fi cerut locuitorilor de la casele din apropiere, printre care și lui sa-și pozeze cablurile electrice in reteaua nou creată.

Vom reveni cu amanunte

Sursă foto : comunicat de presă Ioan Peteleu

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Câtă ipocrizie la Ovidiu Crețu! El sustine că nu a făcut nimic pentru ca strada pe care locuieste să beneficieze cu prioritate de anumite facilităti si că a fost doar o intamplare fericită, pe care nu a dorit-o. Tot dintr-o intâmplare fericită prin anul 2014 ,primarul Bistriței, a inclus cu prioritate modernizarea străzii Ulmului, din Unirea situată în zona Pensiunii Morariu, pe Valea Rusului, de care a beneficiat Radu Moldovan și Cristian Parasca, șeful de la Finanțe, dar și alți șefi din instituțiile publice. In schimb, nu au fost la fel de norocosi cei care locuiesc pe străzile Viile cu Pomi și respectiv Pomilor, care se află în prelungirea străzii Ulmului. Oare de ce norocul trage numai la unii?

Lasă un comentariu