Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

101 ani de la Marea Unire aniversați în Bistrița-Năsăud cu patru depuneri de coroane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Programul festivităților dedicate celor 101 ani de la Marea Unire, anunțat de Instituția Prefectului include în județul Bistrița-Năsăud nu mai puțin de patru ceremonii de depuneri de coroane. Chiar cinci dacă ținem cont că la Băjeni se vor depune coroane la două busturi.

Festivitățile din programul oficial  încep la 11,30 la Blăjenii de Sus cu o depunere de coroane la busturile Generalului Grigore Bălan și la cel al Mitropolitului Ardealului, Nicolae Bălan. Oficialitățile se mută apoi la Bistrița, unde de la ora 12,00  este programată o depunere de coroane la statuia  Cardinalului Iuliu Hossu din strada Gării nr 13, la Biserica Greco Catolică, iar 15 minute mai târziu ar trebui să aibă loc o altă așezare de coroane la câțiva zeci de metri depărtare, la bustul lui Alexandru Vaida Voevod.

De la 13,00 o altă ceremonie de data aceasta militar religioasă va avea loc în apropierea Primăriei la Statuia poetului Andrei Mureșanu, locul obișnuit al acestor manifestări. O jumătate de oră mai tarziu, adică de la ora 13,30 este programată defilarea militară pe traseul cunoscut: Șincai-str. Dornei.

Iar de ora 17,00 este programată o retragere cu torțe, și aceasta nelipsită din programul uzual al unor astfel de manifestări în Bistrița pe traseul: Protopopiatul Bistrița – Piața Petru Rareș – Str. Dornei – Pietonalul Liviu Rebreanu, Bld. G-ral Grigore Bălan – Str. Avram Iancu – Cazarmă.

Foto Bistrita News

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu