Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O lege inițiată de deputatul Ionuț Simionca permite tarife speciale pentru cadastrul realizat în zonele montane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca a reușit să inițieze și să treacă prin Parlament o modificare a Legii Cadastrului și Publicității Imobiliare care permite tarife mai mari pentru lucrările de cadastrare a terenurilor din zona montană.

Simionca a introdus prin lege tarife superioare pentru lucrările de cadastrare realizate prin Agenția Națională de Cadastru în încercarea de a ajuta locuitorii din zona de munte, acolo unde experții topo nu voiau sa lucreze la tarifele clasice , din cauza dificultății reliefului. Legea de modificare inițiată de Ionuț Simionca anul acesta în februarie a trecut de Senat și a fost votată în 27 noiembrie 2019 de Camera Deputaților. ”Mărind sumele acordate pentru zonele mai dificile, cred că firmele care fac măsurători cadastrale vor fi interesate să vină și la noi, la munte, iar oamenii care trăiesc în zonele montane în județul Bistrița-Năsăud își vor rezolva astfel problemele legate de întăbularea proprietăților ” a declarat Simionca într-o conferință de presă.

Deputatul Ionuț Simionca a declarat și că s-a consultat cu experți și cu angajați de la  Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară atunci când a venit cu soluția modificarii legislative: ”Sper din suflet că cei care fac măsurători vor începe să meargă în aceste zone greu accesibile şi să rezolvăm această problemă a comunităţii, pentru că de cadastrare depinde subvenţionarea începând cu anul 2021”, a explicat deputatul Simionca, unic iniţiator a proiectului legislativ. Textul mai are nevoie doar de promulgarea președintelui pentru a deveni lege.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu