Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dublă reușită pentru bistrițeanul Robert Sighiartau: a obținut eliminarea impozitării contractelor partime si a supraaccizei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Contractele de muncă part-time sau altfel spus contractele cu jumătate de normă nu vor mai fi impozitate la nivelul unei norme întregi de muncă, după ce o inițiativă parlamentară a deputatului PNL de Bistrița-Năsăud, contrasemnată de parlamentari liberali a trecut astăzi de votul Camerei Deputaților, cameră decizională.

”Victorie la votul final din Camera Deputaților! Contractele de muncă part-time nu vor mai fi supraimpozitate!”,  așa a notat pe facebook deputatul Robert Sighiartău, după votul final din Parlament.

Proiectul liberal a pus capăt celor aproape doi ani în care angajatorii au fost obligați să plătească contribuții pentru fracțiile de normă de muncă exact cât pentru un salar întreg, o situație care a creat un tratament nedrept pentru firme, mai ales pentru cele mici și mijlocii:”Astfel, punem capăt unui abuz și unei discriminări. Cei cu contracte part-time nu vor mai plăti, pentru patru ore de muncă, taxe cât pentru opt ore de muncă. Cine lucrează patru ore va plăti contribuții doar pentru cele patru ore. Așa e drept, așa încurajăm munca și respectam dreptul la muncă. Sunt soluții destule și eficiente pentru combaterea evaziunii și muncii la negru. Nu trebuie să fie pedepsiți toți pentru unii care încalcă legea” a mai notat Robert Sighiartău pe facebook. Și tot miercuri Sighiartău a mai marcat o reușită: eliminarea supraaccizei pentru carburant.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu