Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți despre sancționarea Olguței Vasilescu: ”am sesizat CNCD ori de câte ori discursul public s-a îndepărtat de decență”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a comentat  sancționarea cu avertisment de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fostului ministru al muncii, Olguța Vasilescu, pentru declarațiile jignitoare cu conotație etnică din campania electorală, în condițiile în care deputatul bistrițean a fost unul dintre cei care a sesizat CNCD.

Cristina Iurișniți a făcut sesizarea adresată consiliului în numele comisiei pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților, comisie pe care o conduce: ”În calitate de președintă a Comisiei pentru Egalitate de Șanse, am sesizat CNCD ori de câte ori când discursul public s-a îndepărtat de la orice formă de decență, respect și toleranță” precizează deputatul bistrițean într-un comunicat de presă în care spune și că ”Olguța Vasilescu a fost sancționată de CNCD pentru declarațiile profund jignitoare și discriminatorii”.

Olguța Vasielscu pe urmele lui Liviu Pop la sancțiuni

”Așa cum și Liviu Pop a fost sancționat de CNCD, Lia Olguța Vasilescu își primește sancțiunea pentru discursul public care a denigrat comunitățile etnice din România” constată președinta Comisiei  pentru Egalitate de șanse. De altfel  Liviu Pop, fostul ministru al Educației a acționat-o în judecată pe Cristina Iurișniți pentru că i-a făcut plângerea la CNCD, însă abia după ce a fost sancționat. Declarația pentru care Liviu Pop s-a ales cu amendă este una în care a pretins că Forumul German este continuatorul naziștilor.

Lia Olguța Vasilescu a derapat în declarații publice într-un mod asemănător după ce a spus despre Klaus Iohannis: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, criticând declaraţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD a gazat românii la protestul din 10 august 2018.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu