Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De ce nu a demisionat prefectul Ovidiu Frenț după schimbarea Guvernului: ”Nu pot pleca oricum. Instituția asta nu e un chioșc”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul de Bistrița-Năsăud Ovidiu Frenț spune că nu a demisionat din funcție   după plecarea Guvernului PSD de la Palatul Victoria pentru că nu a avut cui preda prerogativele funcției. Frenț a explicat într-o emisiune la As-TV că în calitate de prefect deține președinția Comitetului județean pentru Situații de Urgență și mai conduce în total alte 30 de comisii și că nu poate pleca atunci când dorește din funcție, dată fiind structura militarizată a ministerului căruia îi este subordonat.

Întrebat la emisiunea Impact, realizată de Bistrița Express dacă nu a luat în calcul o demisie după schimbarea coloraturii politice a Guvernului, Ovidiu Frenț a spus că și dacă ar fi făcut-o, noul ministrul de interne nu i-ar fi aprobat-o. Frenț a amintit că a demisionat în 2009 din funcția de subprefect, în circumstanțe asemănătoare, însă că, atunci i-a putut preda prerogativele funcției prefectului Cristian Florian, care și-a păstrat poziția: ”În  2009 am demisionat din funcția de subprefect, era și un al doilea subprefect, colegul Timoce…  am demisionat,  nu stiu cât a contat, am făcut-o pentru mine atunci, dar  mi s-a apărut onorabil atunci dacă s-a schimbat Guvernul.  ..Dar am avut cui sa predau atribuțiile. Pentru că a rămas în funcție prefectul cu care am lucrat, Domnul Florian. Ori acum (nn vineri, 6 dec. n) dacă aș demisiona și eu și subprefectul, s-ar crea o situație imposibilă și n-ar semna domnul ministru.. Am și vorbit la București despre o astfel de decizie de demisie, dar nu se poate, pentru ca n-am avea cui să predam atribuțiile și știți foarte bine, prefectul este și președintele Comitetului pentru Situații de Urgență și a a altor comisii, chiar le-am numărat într-o zi și sunt peste 30 de comisii …Și e practic o strucură militarizată acest Minister,  al Administrației și Internelor. Imaginați-vă un comandant de unitate militară care demisionează. Nu se poate. Mi-am scris și eu demisia. Dar trebuie sa am cui să  predau ” a spus Frenț.

Prefectul în funcție a spus și că stă cu demisia pe masă : ”Eu am demisia scrisa din prima zi si mă uit din când în când la ea, ca să nu depășesc relația de contact cu realitatea și să devin sclavul funcției devin sclavul funcției. Dar repet trebuie sa am cui sa predau conducerea instituției. Pentru că nu este un chioșc.! 

Ovidiu Frenț a relatat și că nu i s-a aprobat nici măcar concediu de odihnă și că ar avea neefectuate 48 de zile de anul acesta și anul trecut, dar și că ministrul i-a refuzat recent cererea de a primi două zile de concediu. ”A fost an cu alegeri, am facut cerere pentru 2 zile luni și marți și nu mi s-a aprobat.”

Întrebat în aceeași emisiune ce va face după demitere, Ovidiu Frenț a răspuns: ”Eu am suficiente calificări și determinarea  de a munci. Nu am luat o decizie încă ce o să fac” a mai spus prefectul. După demitere, conform legilor în vigoare, prefecții intră însă în corpul inspectorilor guvernamentali și rămân la dispoziția Guvernului, fiind salarizați.

Ovidiu Frenț ar putea fi înlocuit din funcție chiar în această săptămână, succesorul său urmând să fie, potrivit unor surse media fostul deputat Stelian Dolha.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu