Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul județean din Bistrița ar putea intra în programul de rezidențiat după adoptarea unui nou HG. Ce spune managerul județean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud ar putea intra în curând pe lista unităților spitalicești care să poată organiza programe de rezidențiat. Un proiect de hotărâre aflat pe masa Guvernului în ședința de marți seara vrea sa sparga monopolul spitalelor universitare în privința rezidențiatului.

Premierul Ludovic Orban a dat câteva detalii la începutul ședinței : ” e vorba de angajamentul nostru de a liberaliza accesul rezidenților  si la alte spitale decat cele care tine de Universitati” în timp ce ministrul Sănătății a oferit și el la solicitarea premierului câteva explicații, potrivit imaginii postate pe site-ul Guvernului: ” în contextul suplimentarii locurilor la examenul de rezidentiat  de anul acesta au fost peste 900 de medici care au reușit concursul în afara locurilor deja prevăzute la Medicină si peste 1000 la Medicina Dentară și Farmacie în special. Vom permite realizarea formarii in rezidentiat in spitale judetene, spitale militare si chiar și Spitale private acreditate pentru sistemul de sănătate.”.

Contactat de Bistrița Express managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany spune că așteaptă să vadă cum arată hotărârea de Guvern și că ideea e foarte bună. Lazany  spune că un fost ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu venise cu o ideea asemănătoare însă a fost schimbat înainte de   a o pune în aplicare. Managerul SJU Bistrița-Năsăud  crede că HG-ul se refera la anii 2-3-4 de rezidențiat și spune că numărul rezidenților ar putea ajunge chiar și la 2-3 pe specialitate, ceea ce ar putea ridica numărul medicilor rezidenți chiar și la 60 în plus. Și cum salariile acestora vin direct de la bugetul național, spitalul ar avea numai de cîștigat.

Share.

About Author

Lasă un comentariu