Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Stelian Dolha, primul discurs oficial într-o ceremonie organizată de Consiliul Județean. Ce a spus Radu Moldovan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noul prefect Stelian Dolha  a participat a doua zi de la instalarea în funcție  la festivitatea de premiere a olimpicilor organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, a cărui maestru de ceremonii a fost președintele CJ Radu Moldovan.

Stelian Dolha a ținut și primul discurs public de la instalare în fața unei săli în care se afla și fiul său, Raul Dolha, premiat pentru primul loc de la Olimpiada de Matematică, clasa a X-a: ” Mă simt onorat să fiu astăzi la o premiere a valorii şcolii româneşti, pentru că despre asta e vorba. Ca să ajungi primul, înseamnă să ai în spatele tău o muncă titanică, şi pentru asta eu nu pot decât să vă mulţumesc, pentru că ştiu ce înseamnă mai puţine ore alocate timpului liber, poate chiar de loc. Ştiu ce înseamnă frumuseţea copilăriei şi dedicarea în studiul profund în domeniul respectiv. Le mulţumesc profesorilor care v-au călăuzit paşii, le mulţumesc părinților pentru că au fost aproape de voi, din toate punctele de vedere, în toată această perioadă, şi vă spun foarte sincer: voi sunteţi elitele României. Voi sunteţi cei pe care ar trebui să se axeze tot sistemul nostru de valori. Adevăratele valori ale societăţii româneşti sunteţi voi. E de datoria noastră să încercăm să păstrăm aceste valori  în România”, a spus Stelian Dolha.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean și-a condimentat discursul cu citate din cel care a demolat apartheidul în Africa de Sud, Nelson Mandela, primul presedinte ales liber în urma votului multirasial în această țară:  ”Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea”. Moldovan a vorbit și despre problemele învățământului românesc: „Sistemul de învăţământ are nevoie de măsuri urgente, de finanţare, de continuare a investiţiilor în infrastructură şi găsirea soluţiilor reale pentru ca şcoala românească să nu mai aibă problemele pe care le are astăzi. (…) Din puţinul pe care ni-l permitem – pentru că ne-am dori să fie premiile mai mari şi să premiem pe toată lumea – ne e simplu, e vorba şi de asumare, acordăm premiile. Cheltuirea banului public trebuie făcută cu foarte multă atenţie. Am început în anul 2014 să premiem primele locuri la examenul de Bacalaureat şi Capacitate. Am văzut bucuria elevilor că cineva ştie să îi aprecieze şi pe ei pentru munca depusă, pentru sutele de ore pe care le petrec studiind alături de părinţii şi dascăliilor. Din 2017, am început să premiem şi copiii care au obţinut premiile 1,2, 3 la faza judeţeană şi care s-au calificat şi la faza naţională. Astăzi, am reuşit să găsim soluţii să premiem şi elevii, şi dascălii. E un mic gest înainte de sărbători” a mai spus Radu Moldovan înainte de decernarea premiilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu