Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inițiativa redenumirii Pieței Petru Rareș n-a intrat în dezbaterea consiliului. Ecologiștii promit că nu se lasă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ecologiștii din Consiliul Local n-au reușit să introducă joi, suplimentar pe ordinea de zi propunerea de redenumire a Pieței Petru Rareș în Piața Libertății, deși au transmis cu o zi înaintea ședinței toate documentele, inclusiv o expunere de motive minuțios documentată.

Propunerea suplimentării ordinii de zi n-a fost acceptată de majoritatea din Consiliul Local Bistrița, pe motiv că n-ar fi existat o dezbatere publică pe tema redenumirii unei străzi care poartă actualul nume încă dinainte de 1989 și că cetățenii din zona pieței ar fi afectați de o eventuală schimbare a numelui. Consilierii PER Teodor Mârza(foto) și Virgil Marton nu se dau bătuți și vor să organizeze dezbaterea în cauză și să promoveze proiectul chiar dacă repunerea proiectului pe ordinea de zi  va rata aniversarea celor 30 de ani de la Revoluție.

Ei au declarat într-o emisiune la As-TV că au existat precedente cu proiecte acceptate inclusiv în ziua ședinței pe ordinea de zi și au amintit cazul desemnării ca cetățean de onoare a fostului ministru Miron Mitrea cu o inițiativă depusă în ziua ședinței de grupul PSD pe vremea când primăria era condusă de Vasile Moldovan. De altfel Teodor Mârza, președintele județean al PER a anunțat și că va depune un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru abrogarea hotărârii prin care Mitrea a ajuns cetățean de onoare în condițiile în care acesta a făcut ulterior închisoare pentru corupție.

Citește și care sunt argumentele pentru care ecologiștii solicită redenumirea Pieței Petru Rareș în Piața Libertății.

Ecologiștii cer joi în Consiliul Local schimbarea denumirii Pieței Petru Rareș în Piața Libertății

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu