Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Turc, recomandare pentru Radu Moldovan: ”renunțați să faceți propagandă electorală prin biserici. E inacceptabil”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Ioan Turc îl avertizează pe Radu Moldovan să se abțină de la acțiuni electorale în biserică, mai ales că acesta și-ar fi anunțat intenția de a-l însoți pe Ștefan Hrușca, care va colinda în mai multe localități din Bistrița-Năsăud, iar multe din concerte ar fi organizate în lăcașurile de cult.

Aud că vom fi colindați de Ștefan Hrușcă prin biserici dar suntem colindați împreună cu președintele Radu Moldovan, care umblă prin comunitățile locale, dar umblă și prin biserici. Vreau să-i dau un sfat: colindați în spitale, colindați pe la penitenciare, că e un lucru creștinesc, dar nu faceți politică in biserică. Nu mergeți in biserică cu zisu, ca dacă ar merge doar rapsodul Hrușca nu ar fi nicio problemă, la invitația preotului paroh. Dar participarea domnului Radu Moldovan  care este președintele PSD BN, președintele Consiliului Județean și candidatul acestui partid la funcția de președinte la alegerile de anul viitor, ori un gest de campanie electorală care nu ține cont, mai ales în ajunul Crăciunului de sensibilitățile oamenilor.”

Turc atrage atenția  că bisericile sunt spații curate, destinate rugăciunii și a face propagandă electorală acolo este total inacceptabil: ”Să ne întelegem bine, după cum am observat la ultimele ture de alegeri, lumea nu moare de dragul PSD. Și chiar dacă PSD ar fi un partid colosal din punct de vedere al intenției de vot, și nici așa nu ar fi normal pentru acea minoritate care nu se regăseşte în politicile PSD sau în activitatea liderilor PSD , dar să faci propagandă electorală în biserică, cu chitara, alături de Radu Moldovan sau Radu Moldovan alături de un îndrăgit rapsod, este, din punctul meu de vedere, o politică total inacceptabilă

Oamenii vor să meargă la biserică să se roage, într-un spaţiu sacru, curat, vor ca la biserică să nu existe niciun fel de influenţe, de nicio natură. În ceea ce mă priveşte, voi respecta întotdeauna acest lucru elementar: biserica aparţine întregii comunităţi, în biserică nu facem politică, în biserică ne rugăm la Dumnezeu”, a mai spus Ioan Turc.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Motto:
    Nu v-ajute Dumnezeu sfântul!
    (Liviu Rebreanu- Proștii)

    Evlaviosul Radu Moldovan s-a dovedit a fi mai degrabă un fariseu. Nu-i prima dată când amestecă politica PSD-istă cu cele sfinte. In timpul campaniei electorale pentru prezidentiale Răducu spunea in cadrul emisiunii „România 2019” realizată dr Cozmin Gusă de la Colibita, că se roagă ca Iohannis să nu reusească in alegerile prezidentiale, citez: „Mă rog bunului Dumnezeu, chiar dacă toate sondajele îi dau șanse să câștige să se întâmple o minune Dumnezeiască, chiar dacă ajunge în turul 2, sa nu mai ajungă președintele României, pentru că încă 5 ani cu el vor fi un dezastru ”. Iată că Dumnezeu nu l-a ascultat si Presedintele Klaus Iohannis a câstigat cel de-al doilea mandat cu un scor electoral de 66%.
    In acest caz s-a confirmat adevărul din vechiul proverb care spune că „glasul măgarului nu se aude în cer”.

Lasă un comentariu